19 november 2015

WATCHwatchOS 2: Verbinden met Wi-Fi zonder iPhone

apple watch spacezwart

Sinds watchOS 2 kan de Apple Watch gebruikt worden zonder dat de iPhone in de buurt is, dit door Tetherless Wi-Fi. Dit wil niet zeggen dat de Apple Watch volledig gebruikt kan worden zonder iPhone, maar wel kunnen bepaalde apps geraadpleegd worden.

De Apple Watch blijft de iPhone nodig hebben om te communiceren, maar sommige applicaties kunnen dit ook zonder. Wanneer de verbinding met je iPhone wegvalt is de Apple Watch ‘onbruikbaar’ tenzij je in een ruimte bevindt met een bekend Wi-Fi netwerk.

Op dat moment behoudt de Apple Watch de verbinding met het internet en kun je applicaties raadplegen. Het ontvangen van meldingen zonder iPhone is niet mogelijk, deze functie is alleen bedoeld om apps te gebruiken met behulp van het bekende Wi-Fi netwerk.

Om te controleren of je Apple Watch alleen verbinding heeft met een Wi-Fi netwerk dien je de klok app te openen, veeg omhoog om de snelle blik weer te geven en navigeer naar de instellingen-snelle blik. Vervolgens zie je boven aan ‘Verbonden’ staan met een wolkje.

wifi op de Apple Watch

Dit houdt in dat de Apple Watch verbonden is met het netwerk, maar niet met de iPhone. Je kunt dan bepaalde applicaties gebruiken zonder tussenkomst van de iPhone (vaak native apps).

Let wel, niet alle applicatie ondersteunen deze optie. Applicaties van derde moeten de optie inschakelen door de applicatie te voorzien van ‘WatchConnectivity’. Hiermee kunnen de apps het bekende Wi-Fi netwerk raadplegen om gegevens op te halen.

Lees ook: Automatische installatie van apps uitschakelen voor de Apple WatchReacties


  • Herman de Vos

    17 februari 2016 om 17:59

    Groene wolkje reageert niet,dus de Apple watch werkt niet op het netwerk?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!