7 september 2012

10.8Web sharing opnieuw activeren in de systeemvoorkeuren

Het delen van diensten in OS X zorgen voor een aantal verbindingsmogelijkheden, waaronder het delen van het scherm, het delen van bestanden, het delen van printers en de mogelijkheid om je Mac te gebruiken als een internet-accespoint.

In eerdere versies van OS X was de optie 'Web sharing' aanwezig, deze maakt gebruik van de open-source Apache webserver. Dankzij Apache kun je webpagina's hosten op de Mac. In Mountain Lion is de optie om de webserver te activeren verwijderd uit de systeemvoorkeuren.

Dit tot grootte ergernis van bepaalde Mac gebruikers. De webserver functie in OS X wordt voornamelijk gebruikt voor Web developer projecten of het aanmaken van een kleine webserver werkgroep.

De ontwikkelaar Tyler Hall heeft een klein tooltje ontwikkelt die het mogelijk maakt de optie 'Web Sharing' snel en eenvoudig te activeren via een voorkeurenpaneel in Systeemvoorkeuren. Download dit voorkeurenpaneel via: clickontyler.com
Open vervolgens het gedownloade bestand en het voorkeurenpaneel wordt automatisch geïnstalleerd in de Systeemvoorkeuren.

Om Web Sharing eenvoudig te activeren klik je op het voorkeurenpaneel 'Web Sharing' in Systeemvoorkeuren en zet de je schakelaar op 'ON' en voer je gebruikswachtwoord in. De optie wordt groen en Web Sharing is geactiveerd. In het rechter venster kun je de lokale webpagina's terugvinden.

Meer freeware applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


  • Wouter Uten

    19 november 2012 om 20:09

    Waar is de directory te vinden die zal dienen als webserver ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!