6 september 2012

Review: Cardagram, Kaartjes versturen vanaf je iDevice

Voor iedere gelegenheid kun je tegenwoordig een kaartje sturen, bij een verjaardag, nieuwe woning, huwelijk, geboorte, enzovoorts. In de winkel of online kun je honderdenkaarten vinden, echter zijn deze onpersoonlijk. Is het daarom niet leuker om zelf een kaart te ontwerpen met behulp van je iPhone, iPad of iPod en deze onmiddellijk te versturen.

Cardagram is een gratis applicatie waarmee je snel en eenvoudig echte ansichtkaartjes kunt verzenden vanaf je iDevice. Het voordeel hiervan is dat je dit overal ter wereld kunt doen. Cardagram is als eerste gelanceerd in Frankrijk en was al de #1 app in de Franse iTunes voor Reizen. Daarnaast is hij goed ontvangen in België en Duitsland en nu ook in Nederland. Cardagram heeft drie voordelen over de traditionale ansichtkaart.

• 1: Makkelijk ▸ in enkele klikken, kies je een foto, schrijf je een bericht en voeg je een adres toe.
• 2: Sociaal ▸ Foto's kies je uit je iOS-, Facebook-, of Instagram-album
• 3: Prijs ▸ voor slechts € 0,99 word je kaart afgedrukt en verzonden, naar elk adres in de wereld.

Het gebruik van de applicatie is erg eenvoudig en wijst zich vanzelf uit. De foto wordt afgedrukt in een gecentreerd vierkant van 9,5x9,5cm op een kaart van 10x15cm op glanzend papier (300 gram). Je kan vrij eenvoudig een persoonlijke boodschap toevoegen en zelfs nog een mini-foto van jezelf of andere dingen toevoegen op de achterkant van het kaartje.

Het enige nadeel is de levertijd, binnen de vier werkdagen wordt de kaart verstuurd en geleverd. Het zou mooi zijn als dit beperkt zou worden tot twee dagen. Echter mogen we niet klagen omdat de prijs per kaartje erg voordelig is. Gewoon rekening houden met de levertijd is de boodschap.

Cardagram is een initiatief van een team van ervaren ondernemers. Het is de eerste mobiele telefoon app die ondersteund wordt door Rocket Internet, een internationale incubator van start-ups die al met succes zijn gelanceerd, zoals Zalando, GlossyBox, City Deal, e-Darling en Wimdu.

Download alvast de applicatie en ga aan de slag:

Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

In samenwerking met Cardagram mogen wij een 5 appletips bezoekers gelukkig maken met drie gratis kaartjes die ze kunnen versturen. Vul voor zaterdag 0:00 het onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans. AT App gebruikers kunnen de knop ‘Doe mee’ gebruiken. Na beëindiging van de actie zul je eenmalig een mailing ontvangen van Cardagram. De winnaars krijgen hiervan persoonlijk een bericht.

Deze actie is gesloten

Proficiat aan Geert P, Niels B, Desiree E, Elise K en Bjorn LReacties


 • Moerie

  2 september 2012 om 11:04

  Hoe moet je deze kaarten betalen, via kredietkaart?

 • Dirk

  2 september 2012 om 14:51

  Kan ook via Paypal

 • Moerie

  2 september 2012 om 18:14

  @Dirk bedankt !

 • Simon

  2 september 2012 om 18:26

  Heb ook heel goede ervaring met de Hallmark App en levering.

 • Re

  3 september 2012 om 15:28

  Ik weet niet of hij in de app store staat maar hij staat nog niet in de google play store…….

 • Simon

  4 september 2012 om 3:38

  Ik heb ook goede ervaring met Hallmark.

 • Dirk

  5 september 2012 om 21:27

  Ik heb vandaag kaartje binnen gekregen. Werkt goed, lekker simpel en niet echt duur 99 cent (vind ik). Alleen jammer dat je een rechthoekig kaartje krijgt en alleen maar een vierkante foto erop kan zetten

 • FreBo

  10 september 2012 om 16:04

  In Belgie kan je dit ook al met de app van Bpost. Denk dat Bpost iets duurder is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!