31 oktober 2014

YosemiteOS X: Top Sites activeren en gebruiken

Safari icoon

Met behulp van Top Sites kun je vaste of de meest bezochte webpagina’s benaderen vanuit een nieuw tabblad of venster in Safari. Echter is deze optie met de komst van 'Favorieten' enigszins overbodig geworden.

Toch zijn er nog een hoop OS X gebruikers die geen afscheid willen nemen van deze functie. Gelukkig kun je hem weer eenvoudig activeren via onderstaande stappen:

• Open de Safari applicatie
• Navigeer naar een nieuw venster of tablad
• Tap rechtsboven in het scherm op de knop naast de ster

topsites weergeven

Onmiddellijk worden de Top Sites geactiveerd en weergegeven. Deze kun je dan raadplegen en beheren op de vertrouwde manier. Daarnaast kun je via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen. Hier kun je de nieuwe vensters en tabblad laten openen met Top Sites.

Uiteraard kun je ook aan de knoppenbalk het Top Sites icoon toevoegen om zo de gelijknamige functie te raadplegen. Klik met behulp van een secundaire klik op een lege ruimte in de knoppenbalk en kies voor de optie 'Pas knoppenbalk aan'. Sleep hier het Top Sites icoon naar de gewenste plek in de knoppenbalk.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • Stevie

    30 november 2014 om 23:11

    Hoe voeg ik een site aan mijn topsites toe? Dat moet toch ook kunnen zonder dat ik al vaak op een bepaalde site ben geweest?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!