5 juli 2017

Het verborgen Dock menu raadplegen op een Mac

Dock icoon

Met behulp van het Dock kun je makkelijk en snel je favoriete applicatie raadplegen op je Mac of de geopende apps raadplegen. Het Dock kun je aanpassen naar je persoonlijke wensen via Systeemvoorkeuren en een verborgen menu.

Heel veel instellingen kent het Dock niet, maar je hebt wel enkele extra mogelijkheden. Zo kun je het Dock links of rechts van het scherm plaatsen, kun je de grootte aanpassen en eventueel gebruikmaken van de vergroting. Deze en nog meer instellingen kun je beheren via het verborgen menu in macOS (OS X) vanaf OS X 10.6.

Verborgen Dock menu raadplegen

In het Dock vind je een scheidingslijn terug, links daarvan staan je favorieten en geopende applicatie. Aan de rechterkant kun je mappen, bestanden en de prullenmand terugvinden. Het verborgen menu bevindt zich 'achter' de scheidingslijn.

verborgen Dock menu gebruiken in macOS en OS X

Klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op de scheidingslijn, onmiddellijk wordt het verborgen menu geopend. Dit kun je ook activeren door control-toets in te drukken en te klikken op de scheidingslijn.

In het menu kun je ondermeer de positie op het scherm aanpassen, het Dock verbergen, de vergroting uitschakelen en het minimaliseringseffect wijzigen. Daarnaast kun je vanuit dit menu direct de voorkeuren voor het Dock openen in Systeemvoorkeuren. De grootte van het Dock kun je aanpassen door te klikken op de scheidingslijn en deze vervolgens te slepen.

Lees ook: Het Dock herstellen naar standaard instellingenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!