21 november 2009

Mappen structuur weergeven in OS X Mail

mail-icon-png

In OS X Snow Leopard 10.6 is het zeer eenvoudig geworden om te herleiden waar een email zich bevindt in de mappen structuur van de OS X Mail applicatie.

Wanneer je in een separaat email venster met control+klik (rechtermuisknop) op de titel van de email klikt krijg je de volledige hiërarchische mappen structuur te zien.

Door op een locatie uit het "dropdown" menu te kiezen wordt automatisch een nieuw Mail venster geopend waarmee je direct in de map kan browsen.

Natuurlijk heeft het geen zin om deze optie toe te passen op emails die zich in de inbox bevinden. Hij kan echter wel erg handig zijn als je bijvoorbeeld met spotlight naar een email hebt gezocht en wilt weten in welke map deze zich bevindt

Deze tip werkt niet alleen in OS X Mail maar ook in andere native OS X applicaties zoals Finder en Safari. Zoals bij OS X Mail wordt in deze applicaties ook de hiërarchische structuur weergegeven met een control-klik op de map naam (Finder) of de naam van de website in (Safari)

mail-app-folder-structuur

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • dyn

  21 november 2009 om 13:39

  Als je in Mail zoekt dan krijg je in je zoekoverzicht een aantal kolommen te zien waarbij de laatste kolom laat zien in welke map dat item staat. Je hoeft dus niet altijd een mailtje uit de zoekresultaten te openen. Dit kan echter wel handig zijn als je toevallig een mappenstructuur hebt waardoor je meerdere mappen met dezelfde naam hebt, doordat je de structuur kunt achterhalen weet je ook meteen welke map het is.

 • Martin

  21 november 2009 om 20:27

  Werkt ook met cmd+klik

 • wim meijer

  18 februari 2010 om 21:47

  waar vind ik het bestand met alle mails. Om een backup te maken wel handig.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!