16 september 2009

10.6: Systeemvoorkeuren in 32 Bits modus

voorkeuren

Wanneer je onder Snow Leopard gebruik maakt van 3rd party Systeemvoorkeuren dan krijg je een melding op je scherm dat Systeemvoorkeuren herstart dient te worden. De reden hiervoor is dat je in dat geval te maken hebt met een 32-Bits voorkeuren paneel en de Systeemvoorkeuren applicatie zelf gestart is in 64-bits modus. OS X sluit na de melding de Systeemvoorkeuren af en herstart deze in 32-bits mode.

De Systeemvoorkeuren onder het  menu is niets meer dan een op zichzelf staande applicatie waarin de diversen voorkeurenpanelen als plugins fungeren. Standaard start OS X Snow Leopard deze applicatie zoals de meeste standaard aanwezige applicaties op in 64-bits modus.

32b-info-venster-1Je kan jezelf natuurlijk afvragen wat het nut is om de beschikking te hebben over een 64-bits applicatie die je voorkeuren regelt.

Wanneer je de melding en het herstarten van de Systeemvoorkeuren vervelend vind kan je er voor kiezen om de applicatie standaard in 32-bits mode op te starten. Ga hiervoor in Finder naar de map Programma's en selecteer de Systeemvoorkeuren applicatie, gebruik Command ⌘+I om het info venster te openen en activeer de optie: 'Open in 32-bits modus'.

Vanaf dat moment wordt Systeemvoorkeuren opgestart in 32-bits modus en krijg je de herstart melding niet meer te zien.Reacties


 • babos

  16 september 2009 om 11:40

  je zal ook merken dat, bv je oude screensavers (32-bits prefp) nu wel weer zullen werken.

  deze optie geld ook voor Safari, ik maak momenteel gebruik van leuke plugins zoals Cooliris, 1password & Inquistor. zij werken alleen maar in 32bits.
  dus voorlopig 32bits, en wachten op een update van de plugins!

 • L

  16 september 2009 om 14:49

  Het interessante is dat mijn iMac volgens mij helemaal niet draait in 64bit; het systeemprofiel geeft aan dat ik versie 7,1 heb. Echter, voor de instellingen van mijn Bamboo tablet moet-ie wel omschakelen…

 • Jean-Paul (iPhoneclub.nl)

  16 september 2009 om 19:02

  Voor 1Password is inmiddels (zelf zoeken, mag de link niet doorgeven van de ontwikkelaars) een 64-bits betaversie beschikbaar (1Password v3)

 • Tjeerd X.

  17 september 2009 om 7:53

  pas op met de 1Password V3… dat “verkracht” je MobileMe en originele keychain!

Een reactie toevoegen: