7 augustus 2012

10.810.8: Notities en markeringen in voorvertoning

In Mountain Lion is aan de standaard voorvertoning applicatie nieuwe functionaliteit toegevoegd voor het bewerken van PDF-bestanden. Je kunt nu namelijk notities toe te voegen aan een PDF bestand.

Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld de PDF gebruikershandleiding van je internet router bewaart op je Mac. Met behulp van een kleine notitie kun je eventuele inloggegevens bewaren in dit PDF-document. Je kunt een notitie als volgt toevoegen:

• Open het PDF bestand in Voorvertoning
• Open de anotatiebalk
• Klik op het notitie icoon
• Plaats de notitie met behulp van een klik in het PDF-document
• Voer de gewenste gegevens in

De notities worden opgeslagen in het PDF bestand zelf. Achteraf zijn de notities opnieuw te wijzigen of te verwijderen. Daarnaast is het ook mogelijk om in een PDF-document woorden en/of zinnen te markeren, klik hiervoor op de markeer-knop (links naast de pijl in de knoppenbalk).

Je kunt de aangebrachte markeringen en notities ook weergeven in een aparte kolom, deze kun je activeren via: Weergave ▸ Markeringen en notitie. Wanneer de optie is geactiveerd wordt het mogelijk om via het zoekveld te zoeken in de markeringen en notities die aanwezig zijn in het PDF-document

Meer tips voor Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


 • escom1993

  7 augustus 2012 om 9:44

  Die notities toevoegen dat kon toch ook al in 10.6 snowleopard.
  via menu extra / annoteer ?

 • bart jan geerts

  4 september 2012 om 19:22

  Is er ook een oplossing voor het verdwijnen van de annotatie optie ” add link” deze is sinds de update naar ML verdwenen…?? waarom doet Apple dat?
  en draai het terug! maar veelvuldig gebruik van deze mogelijkheid.

 • Rob

  6 februari 2013 om 19:15

  Sinds ik Mountain Lion heb kan ik met voorvertoning mijn foto’s niet meer in de juiste volgorde openen. Weet iemand hoe je dit kunt instellen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!