19 december 2013

Mavericks10.9: Controleer welke applicaties App Nap gebruiken

app nap retinaApp Nap is een nieuwe functie in Mavericks die er voor zorgt dat bepaalde apps die al een tijdje niet meer worden gebruikt in een soort van winterslaap worden gebracht. Dat spaart uiteraard stroom en maakt je computer sneller, dit alles gebeurt geheel op de achtergrond in OS X en valt dus nauwelijks op.

Omdat alles zich op de achtergrond plaats vindt merk je niet wanneer de App Nap functie wordt geactiveerd voor een bepaalde applicatie. Wanneer je toch nieuwsgierig bent kun je via de activiteitenweergave bekijken welke applicaties op dat moment App Nap gebruiken. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de activiteitenweergave app via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Klik hier op het tabblad ‘Energie’

appnapactivi

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle applicaties die op dat moment actief zijn. Via de kolom ‘App Nap’ kun je controleren welke applicatie deze functie gebruiken en welke niet. Het is mogelijk de App Nap functie voor een applicatie uit te schakelen, op deze manier wordt voorkomen dat de applicatie in een soort van winterslaap wordt gebracht. Hoe je dit precies doet kun je hier terugvinden op appletips.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!