15 december 2013

Mavericks10.9: Navigeren door de iBooks applicatie

ibooks osx retina iconMet behulp van de nieuwe iBooks applicatie in OS X 10.9 Mavericks kun je je elektronische boeken bekijken op je Mac. Daarnaast is het de ideale manier om je boekenplank te beheren, e-books te kopen in de iBook Store en worden deze vervolgens gesynchroniseerd via iCloud met alle andere apparaten waarop iBooks is geïnstalleerd.

Wanneer je een boek leest op de Mac dan kan je met behulp van een swipe beweging naar links of rechts eenvoudig navigeren naar de vorige of volgende pagina. Deze zelfde functie kan ook worden toegepast met behulp van de pijl-toets links of rechts.

hoofdstuk

Om te navigeren naar een vorig of volgende hoofdstuk lijkt het erop dat je vele stappen moet ondernemen. Zo kun je een ander hoofdstuk selecteren via de lijst-knop in de navigatie balk van iBooks (zie bovenstaande afbeelding). Je kunt ook met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + pilt-toets links of rechts onmiddellijk navigeren naar het vorige of volgende hoofdstuk.

Wessalicious
WessaliciousCategorie: Specific Ingredients, Books, Food & Drink, Regional & Ethnic, Special Diet, Courses & Dishes, Methods
Ontwikkelaar:
    254 MB DOWNLOAD  € 0.99

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Henk Havelaar

  15 december 2013 om 16:52

  Alleen erg jammer dat je de metedata niet meer kunt aanpassen of wijzigen. Waarschijnlijk gaat Apple er van uit dat je alleen maar gekochte boeken gebruikt.
  Je bent v erplicht om Calibre of zo te gebruiken, vroeger kon dat gewoon met iTunes. Gelukkig heb ik nog een oude PC met een iTunes voor Windows versie, eerst hier aanpassen en dan naar de iMac.

 • Willem

  15 december 2013 om 20:26

  Het is inderdaad een een enorme verslechtering dat de boeken in aangepaste vorm op de C-schijf komen te staan. Calibra in combinatie met google drive is dan een goed werkende oplossing. Apple managers krijgen kramp in de tenen, maar dat is dan eigen schuld. Hoogmoed komt voor de val. Dit zijn de eerste signalen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!