4 september 2009

10.6: QuickTime X player automatisch afspelen media

quicktimex-png

De nieuwe QuickTime X Player heeft een aantal zeer handige nieuwe features gekregen in Snow Leopard, uploaden naar Youtube en MobileMe en natuurlijk het knippen van fragmenten uit een video.

Het vreemde van de QuickTime X Player is dat er geen voorkeuren-optie meer voorkomt onder het QuickTime Player menu. Het eerste wat ik miste bij het afspelen van een video was dat deze niet meer automatisch wilde afspelen. Pas nadat je op de play-button klikt wordt het afspelen gestart, in de vorige versie van Quicktime kon je dit eenvoudig instellen met de voorkeuren.

De property-list setting MGPlayMovieOnOpen die verantwoordelijk was bij Quicktime 7 voor automatisch afspelen werkt ook onder de nieuwste versie. Sluit QuickTime X Player af en open een Terminal sessie, typ hierin het onderstaande commando:

defaults write com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 1

Dubbelklik op een media bestand en het afspelen wordt automatisch gestart.

De originele instelling herstel je met het commando:

defaults write com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 0

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • BG

  4 september 2009 om 8:38

  Beste Appletips.
  Had verschillende filmpjes in Iphoto staan van mijn digicamera Sony dsc-n1, voorheen kon ik deze gewoon afspelen door er dubbel op te klikken, nu in SL werkt dit niet meer.
  Filmpjes hebben .MPG extensie
  Kan iemand mij helpen zodat ik deze filmpjes weer kan afspelen in Iphoto, nu moet ik ze eerst kopieeren naar her bureaublad!!!!!, erg omslachtig
  Thanks

 • ruud

  4 september 2009 om 10:46

  goeie tip bedankt!

 • Robbin

  4 september 2009 om 10:54

  Goeie tip!
  Heb je mischien ook een tip hoe je verschillende codecs installeert zoals xvid, divx.
  Voor deze versie van QuickTime

 • joep

  4 september 2009 om 12:59

  Hier meer write default-tjes:

  http://hardmac.com/news/2009/09/03/hidden-preferences-in-quick-time-x

 • Gigs

  4 september 2009 om 13:23

  Ik vind het alleen vreemd dat deze nieuwe QuickTime de vorige niet heeft gedeïnstalleerd. Is daar nog een speciale reden voor?

 • Casper

  4 september 2009 om 13:30

  Met QT 7 (pro) is veel meer mee mogelijk dan met de huidige QTx. Thank god dat ze die hebben hebben laten staan!

 • Gigs

  4 september 2009 om 13:31

  Maar QT7 hadden ze toch kunnen integreren in de nieuwste versie?
  Het is voor ’t eerst dat ze ’t zo oplossen volgens mij. Blijf ’t vreemd vinden.

 • LEXY

  5 september 2009 om 0:09

  @BG, bug?

 • Ruud

  5 september 2009 om 1:32

  Hey bedankt, ik miste deze optie!!

 • Pepijn

  6 september 2009 om 17:19

  Handig, enige wat ik nog mis bij Quicktime is de mogelijkheid om het venster altijd op de voorgrond weer te geven, als dat zou kunnen is het makkelijker om tijdens het internetten tv te kijken, is nu iedere keer een heel gedoe om safari naast Quicktime te zetten.

 • Clarence Rombartus

  11 september 2009 om 10:02

  Nu ik Snow Leopard geinstalleerd heb, blijkt tot mijn verbazing dat de “oude” Quick Time 7 niet vervangen is maar ook nog gewoon op mijn harde schijf staat. Het gekke is dat ik in Safari niet meer online Tv-kijken want Flip4 Mac zegt dat er geen QuickTime player geinstalleerd is. Voorheen had ik geen problemen met Tv-kijken

 • Smarty

  20 september 2009 om 11:55

  Hallo AppleTips,

  Na het uitvoeren van deze tip is het openen van een MPG bestand in iPhoto nog steeds een probleem. Na het dubbelklikken van het filmpje gebeurt er niets. Ik kan ook geen instellingen vinden in iPhoto om aan te geven dat Qtime moet worden opgestart als dit type wordt dubbel geklikt. Het heeft altijd gwerkt voordat ik naar SL ben geupgrade. Hebben jullie een oplossing hiervoor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!