16 februari 2023

2023 in het teken van AR en Reality Pro, ten koste van iOS 17 en andere hardware

3 min leestijd
2023 in het teken van AR en Reality Pro, ten koste van iOS 17 en andere hardware
Geruchten
3 min leestijd

Volgens Mark Gruman van Bloomberg wordt 2023 hét jaar van AR en de Reality Pro, Apple's AR/VR-headset. En wordt deze geavanceerde headset waarschijnlijk tijdens WWDC23 aangekondigd. Helaas betekent dit wel dat dit ten koste gaat van iOS 17, macOS 14 en andere hardware.

Dit wil zeggen dat we geen grote vernieuwingen moeten verwachten voor software en het slechts om een kleine update zal gaan. Ook worden er geen nieuwe iPads, Apple TV of AirPods verwacht. Ook de Apple Watch zal dit jaar nauwelijks vernieuwd worden, aldus Gurman.

AR en Reality Pro

Dit jaar kunnen we eindelijk Apple's AR/VR-headset verwachten, deze zou de naam Reality Pro gaan krijgen en draaien op xrOS. De headset wordt geavanceerd, krijgt 15 camera's, nieuwe technologie, verwisselbare hoofdband en extreem hoog prijskaartje. De processoren zouden krachtiger zijn dan de M1-chips voor Mac, mogelijk wordt er gebruikgemaakt van de M1 Pro/Max chip of de nog niet aangekondigde M2 Pro.

Concept gemaakt door AppleInsider

Volgens Mark Gurman van Bloomberg zal Apple de Reality Pro-headset aankondigen tijdens het Worldwide Developers Conference van 2023, ook de xrOS software wordt tijdens WWDC 2023 aangekondigd. De release zal in het najaar van 2023 plaatsvinden. 

ook interessant
Reality Pro: de actueelste geruchten over de AR/VR-headset van Apple
Reality Pro: de actueelste geruchten over de AR/VR-headset van Apple

In 2023 kunnen we wellicht een Apple VR-headset verwachten, alle geruchten en details op een rij waaronder het torenhoge prijskaartje.

Ten koste van software- en hardware

De ontwikkeling van de Reality Pro is zo intensief en tijdrovend dat Apple veel engineers van iOS en macOS heeft overgeplaatst naar het team dat aan software voor de mixed reality headset werkt. Dit om ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is voor de release later dit jaar.

Dit houdt in dat we geen grote vernieuwingen moeten verwachten voor software en het slechts om een kleine update zal gaan. Niet alleen omdat veel ontwikkelaars (tijdelijk) zijn overgeplaatst, ook het oplossen van iOS 16-bugs heeft de nodige tijd in beslag genomen.

Naast software worden er ook geen nieuwe iPads, Apple TV of AirPods verwacht. Ook de Apple Watch zal dit jaar nauwelijks vernieuwd worden, aldus Gurman. Die vernieuwingen blijven beperkt tot prestatieverbeteringen. Eerder werd al duidelijk dat we geen nieuwe iPhone SE dit jaar hoeven te verwachten, sterker nog, mogelijk heeft Apple de iPhone SE volledig geannuleerd.

ook interessant
iPhone SE 4e generatie: alle geruchten op een rij
iPhone SE 4e generatie: alle geruchten op een rij

De iPhone SE 4e generatie verschijnt mogelijk op zijn vroegst in 2025, er zijn al enkele geruchten, we zetten ze alvast voor je op een rij.

Shoppen in augmented reality

Apple is al jaren bezig om augmented reality (AR) van de grond te krijgen, maar het lukt niet echt. Dit jaar wil het bedrijf zich, mede door de Reality Pro, volledig focussen op AR. Zo kun je straks extra informatie opvragen in de fysieke Apple Store door de camera, van bijvoorbeeld je iPhone, te richten op een product. Op het scherm verschijnt er dan een extra laag met informatie.

Ook voor de headset heeft Apple een soortgelijke AR-beleving op het ook. Van thuis uit kun je dan een product bekijken en extra informatie opvragen.

ook interessant
ARKit 3 maakt een grote stap vooruit
ARKit 3 maakt een grote stap vooruit

ARKit 3 maakt een grote stap vooruit in iOS 13 en kan personen en bewegingen herkennen en objecten realistisch toevoegen aan de echter wereld.

info
Auteur Wesley Fabry
Bijgewerkt20/02/2023 13:02
Bronbloomberg.com
Categorie Geruchten
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏
  2 reacties

Reacties

Laat een reactie achter



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store