20 juli 2008

10.85 specifieke Leopard Tips (archief)

Leopard1. Saaie foto's van je contact personen in je adressenboek zijn verleden tijd. Wanneer je een kaart bewerkt van een contactpersoon dubbelklik dan op de foto. De foto verschijnt en naast het camera icoon verschijnt een "gedraaid" icoon, doormiddel van deze knop kan je een Photo Effect toevoegen aan de foto.

2. Verzamel al je vensters in één Space wanneer je in het overzicht scherm van Spaces bent (F8 / Nieuwe toetsenborden fn + F8). Doormiddel van de 'C' toets groepeer je alle vensters in één space. Met de shift toets ingedrukt gebeurd dit in slow motion.

3. Je kunt heel eenvoudig een venster verplaatsen binnen Spaces, sleep een venster naar de rand van het scherm waaraan een andere Space grenst. Automatisch verschijnt je venster dan in de aangrenzende Space.

4. Wanneer je snel toegang wilt hebben tot de 'System profiler' bijvoorbeeld bij het opsporen van problemen dan kan je dit doen door naar het  menu te gaan. Wanneer je het menu open hebt staan druk je op option en je zult zien dat de optie 'Over deze Mac' verandert in 'Systemprofiel...'.

5. Het is mogelijk om Spotlight te verwijderen uit de menubalk, open een Terminal sessie en geef het commando:

sudo chmod 0 /System/Library/CoreServices/Spotlight.app
killall Spotlight

Opnieuw activeren kan je doormiddel van:

sudo chmod 755 /System/Library/CoreServices/Spotlight.app

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn op jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere procedure.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: