15 juni 2011

Aanwijzingen nieuwe hardware en functies (Airport Extreme en Time Capsule)

Mijn vermoedens dat de softwareupdate van het Airport configuratieprogramma (v 5.5.3) niet alleen bedoeld was om een kleine bug te verhelpen blijken juist te zijn. Wanneer je de package contents van de update gaat bekijken kom je erachter dat er meer aan de hand is dan een simpele 'crash' bug. Het bestand AirPortSettings.strings bevat namelijk de onderstaande referenties:

De geruchten dat er op korte termijn een nieuwe Airport Extreme en Time Capsule op basis van de A5 processor verschijnt blijken correct te zijn. De softwareupdate van het Airport configuratieprogramma ondersteunt deze nieuwe hardware.

Een nieuwe interessante functie is de mogelijk om een (nieuwe) Airport Extreme en/of Time Capsule te gebruiken voor het uitvoeren van softwareupdates. Wanneer je meerdere Macs bezit hoeven de update nog maar eenmalig te worden gedownload waarna deze via het lokale netwerk kunnen worden gedistribueerd naar alle overige Macs. Naar alle waarschijnlijk zal deze optie alleen beschikbaar zijn in de nieuwe hardware versies.

Het bestand 'AirPortSettings.strings' kun je terugvinden door met de rechtermuisknop te klikken op het Airport-Configuratie programma en de optie 'Toon pakketinhoud..' te klikken. Het bestand bevindt zich in de map: Contents ▸ Dutch.iprojReacties


 • Lobo

  15 juni 2011 om 15:03

  En alweer ondersteund met een “d” :-)

 • Jean-Pierre

  15 juni 2011 om 16:14

  Heb nog een van de eerste Time capsules. Zullen dan eens kijken wat voor nieuws ze uitbrengen om deze dan te vervangen.

  Maar de Airport extreme heeft toch geen HD. Kan die toch geen updates bijhouden ?

 • Maxx

  15 juni 2011 om 16:39

  @ Jean-Pierre door middel van een USB drive denk ik ;)

 • Wilfred

  15 juni 2011 om 19:43

  In het programma AirPort-configuratieprogramma (in de geüpdatet versie in ieder geval) zit in de voorkeuren ook een optie ‘Zoek naar updates voor draadloze AirPort-apparaten’. Heeft dat hier toevallig ook niet mee te maken? Of zat deze optie er al in?

Een reactie toevoegen: