5 juli 2009

OS X: Afbeeldingen in en uitzoomen met Quick Look

quick-look-zoom

Als je een afbeelding bekijkt met Quick Look (doormiddel van Bestand selecteren ▸ Spatiebalk) dan wordt de grootte van de afbeelding automatisch aangepast zodat deze volledig kan worden weergegeven op je scherm.

Wanneer je de afbeelding in meer detail wilt bekijken dan kan je gebruik maken van de Zoom optie in Quick Look. Selecteer de gewenste afbeelding en open deze met Quick Look, door de Option ⌥ ingedrukt te houden veranderd de cursor in een vergrootglas en kan je inzoomen op de afbeelding met de muisknop. Uitzoomen is natuurlijk ook mogelijk met de toets combinatie Option ⌥ + Shift.

OS X gebruikers met een MacBook die Multitouch gestures ondersteund kunnen de scroll en pinch (uit elkaar duwen) functies gebruiken in combinatie met Option ⌥ (+ Shift) toets combinatie.

Jasper bedankt voor de tip!

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Japser

  5 juli 2009 om 10:09

  op macbooks werkt zoomen/uitzoomen ook gewoon met option en 2 vingers naar boven/beneden scrollen

 • Japser

  5 juli 2009 om 10:09

  woepsie stond er al, my bad :)

 • Peter

  5 juli 2009 om 11:05

  Door in Quick Look ⌥ + ⌘ ingedrukt te houden, wordt éénmaal vergroot en verkleind in plaats van kleine stapjes met ⌥ (groter) en ⌥ + ⇧ (kleiner)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!