16 februari 2017

AirPods: Het statuslampje in de oplaadcase begrijpen

AirPods Apple

De draadloze AirPods van Apple zitten in een strakke oplaadcase. Deze case bevat een eigen batterij waarmee je de AirPods kunt opladen. 15 minuten laden is genoeg voor 3 uur luisterplezier. Een uur de case met AirPods opladen volstaat om de volle 100% weer te bereiken.

Tussen de twee oortjes in de case vind je een statuslampje terug. Deze kan groen, oranje of wit oplichten, al dan niet knipperend. De kleur en toestand geven de status van de verbinding en batterij aan. Hierdoor weet je in één oogopslag wat de batterijstatus is. Het statuslampje zal worden geactiveerd waneer je de oplaadcase opent.

Statuslampje in de AirPods oplaadcase

Voor het statuslampje onderscheiden we twee verschillende gradaties. De AirPods in of net uit de case. Wanneer de Pods zich in de case bevinden vertelt het statuslampje iets over de Pods. Wanneer deze er niet in zitten geeft het lampje de status van de oplaadcase weer. Universeel is de kleur wit. Wanneer het lampje wit knippert is de bluetooth-zoekverbinding actief. Deze activeer je door de knop op de achterkant van de case ingedrukt te houden. Je kunt dan handmatig een verbinding tot stand brengen.

AirPods in de case

• Lampje kleurt groen ▸ de AirPods zijn opgeladen
• Lampje kleurt oranje ▸ de AirPods worden opgeladen

Statuslampje van de AirPods begrijpen

AirPods uit de case

• Lampje kleurt groen ▸ batterij kan de AirPods nog minstens één keer volledig opladen
• Lampje kleurt oranje ▸ minder dan één batterijlading resterend

Oplaadcase wordt opgeladen

Wanneer je de case oplaadt met behulp van de Lightning kabel zal het statuslampje oranje kleuren. Wanneer de case volledig is opgeladen zal het statuslampje groen zijn en is het oplaad-proces voltooid.

Lees ook: Automatische oordetectie op de AirPods uitschakelen

Bijgewerkt artikel, origineel van 28/12/2016Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!