26 februari 2015

NieuwsAnimaties in de Apple Kaarten applicatie

kaarten icoon

Apple heeft iets heel slims bedacht voor hun 3D beleving in de kaarten applicatie, naast de Flyover-tours die je een virtuele rondleiding door de stad geven, kun je nu ook bewegende objecten zien. Mooi voorbeeld hiervan is het gigantische reuzenrad in Londen (London eye) en de klok van de Big Ben.

Het reuzenrad draait zodat het lijkt alsof het live is, ook de tijd op de klok van de Big Ben is gelijk aan het tijd op dat moment. Op deze manier lijken de kaart niet gedateerd maar live.

interactiefkaartje

Zelf bekijken? Open de kaarten applicatie en navigeer naar de 'London Eye' of 'Big Ben', zet de satelliet weergave aan en druk in de OS X versie op de '3D-knop'. In iOS dien je te tappen (tikken) op de i-knop om de satelliet weergave te activeren. Veeg dan met twee vingers omhoog op het scherm om het in 3D te bekijken.

Lees ook: Bekijk steden via een 3D tour in de kaarten app (Flyover-tour)

Helaas is het maar een animatie, het zou leuk zijn als je echt de het verkeer van op dat moment kunt zien want dan weet je gelijk of er file is (nu heb je alleen de rode lijnen voor verkeersstromen).

Het lijkt erop dat alleen deze twee animaties momenteel ontdekt zijn, wij zelf hebben enkele 'grote' steden doorzocht, maar kunnen voorlopig geen animatie vinden. In Nederland kun je momenteel alleen Rotterdam bekijken in 3D, hier ook nog geen animatie te zien, maar wel een Flyover-tour.

BronReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!