28 november 2015

tvOSApple TV 4 herstellen via iTunes

apple tv icoon

Het kan goed voorkomen dat je Apple TV er van de ene op de andere dag ermee lijkt op te houden, dit is geen reden tot paniek, maar vereist wel enige actie.

Wanneer je Apple TV nog werkt en je kunt navigeren door het menu dan kun je het beste de Apple TV herstellen via Instellingen ▸ Systeem ▸ Herstel ▸ kies voor ‘Zet terug’ om de Apple TV volledig te herstellen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Mocht dit niet lukken dan moet je deze herstellen via iTunes.

Helaas heb je daar wel voor de Apple TV 4 een USB-C naar USB kabel voor nodig deze kun je hier aanschaffen. Vervolgens sluit je de Apple TV aan, zorg dat deze nog wordt voorzien van stroom, op je Mac of PC en start (automatisch) iTunes op.

Apple TV 4 herstellen via iTunes

Vervolgens dien je de Apple TV te selecteren bij je apparaten (net zoals een iPhone of iPad) en klik op de knop 'Herstel Apple TV’. Volg de stappen om de Apple TV te herstellen, de Apple TV wordt hersteld en de nieuwste software wordt geïnstalleerd. Deze procedure werkt overigens ook voor de oudere generaties Apple TV, alleen heb je dan een micro-USB naar USB kabel nodig.

Lees ook: De Apple TV 4 herstellen via tvOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!