9 november 2015

tvOSApple TV: Snel de screensaver starten

apple tv icoon

De nieuwe vierde generatie Apple TV heeft een bijzondere screensaver (schermbeveiliging), luchtfoto’s met bewegende beelden. Standaard wordt de screensaver na 5 minuten rust geactiveerd.

Dit kun je zelf instellen naar een aangepaste tijd via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Schermbeveiliging ▸ Begin na ▸ Kies een gewenste tijd. Wanneer je de schermbeveiliging op 2 minuten zet zal je merk dat dit te snel is, daarom kun je via een handig trucje snel de schermbeveiliging starten.

schermbeveilingen snel activeren

Navigeer hiervoor naar het beginscherm van je Apple TV met een overzicht van al je geïnstalleerde applicaties. Druk nu tweemaal snel achter elkaar op de menuknop om de schermbeveiliging onmiddellijk te starten.

Dit is handig wanneer je bezoek ontvangt en toch op je TV een mooie rustgevende schermbeveiliging te starten. Uiteraard werkt dit met alle schermbeveiligingen die beschikbaar zijn op de Apple TV. Het is mogelijk om bijvoorbeeld muziek af te spelen en de schermbeveiliging te starten.

Lees ook: De nieuwe bewegende screensavers activeren op een Apple TV 4Reacties


 • Richard Pijs

  9 november 2015 om 13:40

  thx

 • Cloverfield

  9 november 2015 om 17:23

  Toch nog jammer dat ik m’n iCloud Photo Library van 25.000 vakantiefoto’s niet als schreef saver kan gebruiken…

 • Wesley Fabry

  9 november 2015 om 17:35

  Inderdaad, momenteel kun je zelfs niet gewoon de iCloud-fotobibliotheek activeren..

 • Brenda Hans

  20 maart 2017 om 7:04

  Ik begrijp dat bij het draaien van muziek de screensaver ook automatisch aan gaat na 2 minuten, mits je dat ingesteld hebt.
  Maar ik heb altijd de SkyRadio app aan en dan doet ie dat niet. Het lukt me ook niet om hem alsnog handmatig aan te zetten. Want dan zet ik mijn app weer uit.
  Is er misschien toch een mogelijkheid die ik over het hoofd heb gezien?

 • Wesley Fabry

  20 maart 2017 om 10:10

  @Brenda de meeste apps van derde kunnen niet op de achtergrond afspelen op een Apple TV. Het is dan inderdaad niet mogelijk de screensavers af te spelen. Skyradio heeft een eigen weergave en laat de muziek zien.

 • Brenda Hans

  20 maart 2017 om 22:47

  Helaas. Maar wel bedankt voor de info.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!