3 januari 2016

Apple Watch: Waarom zijn de symbolen bij een melding rond of vierkant?

Apple Watch icon voor berichtgeving meldingen verbergen

Wie een Apple Watch bezit heeft het waarschijnlijk al vanaf het begin opgemerkt dat er bij meldingen een rond of vierkant symbool getoond wordt. Maar wat is het verschil tussen de symbolen?

Eigenlijk is het erg eenvoudig en heeft alles te maken met de applicaties die je hebt geïnstalleerd op je Apple Watch. Als je een melding krijgt van een app die je ook op je Apple Watch hebt geïnstalleerd dan zijn de symbolen in de melding rond.

Meldingen Apple Watch rond

Door op het symbool te tikken open je de melding in de desbetreffende app en kun je acties ondernemen. Is het symbool in de melding vierkant, dan wil dit zeggen dat je geen Apple Watch app hebt van deze app of deze is niet beschikbaar. Vaak moet je dan reageren via je iPhone, maar dat is niet altijd zo.

Zo is het WhatsApp icoon (op moment van schrijven) vierkant, maar kun je toch antwoorden op berichten. Dit komt door de interactieve meldingen. Hoe dat precies voor WhatsApp zit lees je hier terug.

Lees ook: Meldingen verbergen of verwijderen op een Apple Watch

bronReacties


  • Piet

    27 september 2017 om 23:51

    Ik krijg geen ‘staan doel’ meldingen meer na de eerste 50 minuten van een uur niet gelopen te hebben. Dit ondanks de juiste instellingen in ‘Activiteiten’.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!