21 juni 2016

OS X: Apple Watch wijzerplaten gebruiken als schermbeveiliging (screensaver)

Apple Watch screensaver

De Apple Watch heeft verschillende wijzerplaten die je naar eigen stijl en keuze kunt aanpassen. Rasmus Nielsen vond deze wijzerplaten zo mooi dat hij er een schermbeveiliging (screensaver) van heeft gemaakt voor de Mac.

De standaard schermbeveiligingen van Apple voor OS X zijn al snel foto’s of abstracte figuren, maar het kan dus ook anders. Met behulp van WatchOSX screensaver kun je de wijzerplaten handig, eenvoud, kleur, chronograaf en XL installeren op je Mac. Tijdens het activeren van de schermbeveiliging zal dan de wijzerplaat de datum en tijd tonen op je Mac scherm.

Screensaver Apple Watch wijzerplaten installeren

Download hier de WatchOSX schermbeveiliging
• Open het WatchOSX.saver bestand
• Kies voor alle of alleen deze gebruiker
• Klik op 'Installeer' om de schermbeveiliging te installeren

WatchOS X screensaver installleren op een Mac voor alle gebruikers

Mocht je de schermbeveiliging niet kunnen installeren dan ligt dit waarschijnlijk aan de instellingen van Gatekeeper, dit kun je aanpassen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en privacy.

De schermbeveiliging is geïnstalleerd en zal worden geactiveerd zoals is ingesteld bij 'Begin na'. Door 'Watch OS X' te selecteren in de lijst van schermbeveiligingen kun je de instellingen wijzigen. Klik hiervoor op 'Schermbeveiligingopties', vervolgens heb je de mogelijkheid om je wijzerplaat te kiezen en de kleuren aan te passen.

Watch OS X screensaver instellingen in OS X

Wil je graag de schermbeveiliging testen, plaats dan de muisaanwijzer op het voorbeeld in Systeemvoorkeuren en klik op 'Voorvertoning'. Je zal merken dat de schermbeveiliging ook prachtig uitziet op retinaschermen. Meer informatie over deze schermbeveiliging vind je hier terug.

Lees ook: Screensavers verwijderen van je Mac

Openingsafbeelding afkomstig van cedricsonntag | Origineel artikel van 24/01/16, geupdate i.v.m. wijzerplatenReacties


  • Jimmy

    22 juni 2016 om 14:40

    Mooi en leuk om te zien. Mijn advies: geen screensaver maar het scherm helemaal uit laten gaan. Scheelt enorm veel energie! En “saved het screen” ook…

  • Marco Schreijen

    22 juni 2016 om 18:13

    Werkt alleen (nog) niet in MacOSX Sierra…had deze al eerder geïnstalleerd, maar in Beta 10.12 lopen de secondewijzers weg uit het midden…best wel grappig gezicht trouwens…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!