20 juni 2016

iPhone: Binnenkomende gesprekken doorschakelen naar een ander nummer

telefoon logo ios

Tegenwoordig zou je het haast vergeten, maar een telefoon werd vroeger vooral gebruikt om te bellen. Nog steeds zijn er een hoop gebruikers die dagelijks tientallen telefoongesprekken ontvangen. Wist je dat je deze eenvoudig kunt doorschakelen?

Doorschakelen wordt vooral in de zakenwereld gebruikt, tijdens de kantooruren ben je telefonisch bereikbaar en ’s avonds wil je dit liever niet. Ook zelfstandige ondernemers of andere personen vinden het prettig om af en toe niet bereikbaar te zijn. Gelukkig kun je eenvoudig gesprekken doorschakelen naar een ander nummer, bijvoorbeeld een algemeen nummer van kantoor of je collega.

Telefoongesprekken doorschakelen op een iPhone

Het doorsturen van gesprekken is erg eenvoud, volg hiervoor onderstaande stappen.
• Open de 'Instellingen' applicatie
• Navigeer naar de optie 'Telefoon'
• Selecteer 'Doorschakelen'

telefoongesprekken telefoon doorschakelen (iPhone)

Vervolgens schakel je de optie 'Doorschakelen' in via de schakelaar, vul het nummer in en keer terug. Per direct worden alle oproepen doorgestuurd naar het zojuist opgegeven telefoonnummer. Deze optie dien je via dezelfde procedure uit te schakelen. Wil je een ander nummer kiezen tik dan na het inschakelen op 'Naar nummer'.

Wanneer doorschakelen actief is krijg je bovenin de statusbalk van je iPhone een telefoonhoorn met een pijl te zien, dit geeft aan dat binnenkomende gesprekken worden doorgeschakeld naar het opgegeven nummer.

Lees ook: Anoniem bellen uit- of inschakelenReacties


 • de Vries

  20 juni 2016 om 11:35

  Is er ook een optie om altijd een voorloop ‘0’ te “draaien” bij een telefoonnummer?

 • gert

  20 juni 2016 om 21:21

  is er ook een manier om tijdens een gesprek door te verbinden naar een ander nummer?

 • Chris Laarman

  20 juni 2016 om 23:11

  (Aan de schrijvers van de voorgaande reacties)

  Volgens mij hangen de mogelijkheden in de eerste plaats af van je provider.

  Zo vond ik de codes voor doorschakelen wel bij mijn provider (T-Mobile), en vond ik mogelijkheden zoals op de iPhone niet op mijn Galaxy S6.

  Wellicht heeft iemand een telefoon-app of een script geschreven om bijvoorbeeld een voorloopnul te kiezen.

  Terzijde:

  Voor mijzelf speelt, dat ik nu mijn iPhone 6 en Galaxy S6 met duo-SIMkaart afwisselend kan gebruiken op hetzelfde nummer. (Het ene toestel in vliegtuigstand zetten, wifi en Bluetooth weer aan zetten, dan het andere toestel uit vliegtuigstand halen.)

  Ik overweeg om straks een iPhone 7 Plus te kopen, die de SIMkaart van de Galaxy te geven, en voor de Galaxy en een ander Android-toestel een nieuw abonnement te nemen (weer met duo-SIMkaart). Klinkt belachelijk, is belachelijk, maar heeft twee redenen.
  Mijn huidige nummer moet bereikbaar blijven, dus moet ik dat zonodig kunnen doorschakelen naar Android.

 • Wesley Fabry

  21 juni 2016 om 9:00

  Doorschakelen in een gesprek en/of 0-gebruik is inderdaad provider afhankelijk, beste is je provider te contacteren met deze vraag.

 • JP

  28 december 2016 om 13:14

  Heeft iemand ook een idee om dit locatie afhankelijk automatisch in te stellen? Ik heb al even gekeken naar IFTTT maar kon dit niet vinden.

 • Wesley Fabry

  28 december 2016 om 13:21

  @jp dat is volgens mij niet mogelijk, misschien via je provider wel?

 • maarten

  1 februari 2017 om 7:48

  Waarom moet ik het nummer HANDMATIG intypen en kan ik niet uit bijv. mijn contacten kiezen?? Ik schakel naar diverse nummers door erg onhandig als je die dan niet uit je hoofd weet.
  Zouden toch makkelijk vanuit CONTACTEN moeten kunnen kiezen?

 • Wesley Fabry

  1 februari 2017 om 8:19

  @maarten zou handig zijn, maar is helaas niet het geval. Even eerst het nummer kopieren in contacten en dan plakken in de instellingen voor doorschakelen 👍

 • jos

  3 februari 2017 om 17:36

  heb een nieuwe iphone se wil hem doorschakelen naar mijn vaste tel lukt niet ook niet met hulp desk van iphone hoe nu verder

 • ton

  2 juni 2017 om 10:58

  Doorschakelen is wel heel erg beperkt.
  In mijn oude nokia 6021 van 2009 kon ik nog aangeven eerst 5x overgaan daarna pas doorschakelen. Daar werd ook doorschakelen niet gehonoreerd als toestel uit staat.
  Zeer onhandig.

 • Dirk Hofman

  3 juli 2017 om 15:57

  Doorschakelen op mijn iPhone 6 plus werkt niet. Provider is Hollandsnieuwe. Ik heb de voicemail uitgezet. Toch werkt het niet via instellingen>doorschakelen

 • Wesley Fabry

  3 juli 2017 om 16:01

  @dirk beste kun je even contact opnemen met je provider

 • Dirk Hofman

  3 juli 2017 om 16:44

  Hollandsnieuwe werkt niet mee.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!