20 juni 2016

BasisControleer welk type Mac je bezit

iMac icoon

Soms is het handig om te weten welk type Mac je precies bezit, misschien weet je wel dat je een MacBook Pro of Air bezit, maar dat is vaak niet genoeg.

Voor sommige applicaties heb je bepaalde vereisten nodig, bijvoorbeeld minimaal 4GB werkgeheugen. Ook bij het lanceren van nieuwe software zoals macOS 10.12 Sierra is het handig om te weten uit welk jaar en type Mac je hebt. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te achterhalen via OS X (macOS) zelf.

Welk type Mac heb ik?

• Navigeer naar -optie in de menubalk
• Klik hier op 'Over deze Mac'
• Er opent zich een nieuw venster
• Klik op 'Overzicht'

Over deze mac, welk type mac heb ik?

Direct krijg je hier concrete informatie te zien over jouw Mac. Bovenaan staat de software die je op dit moment hebt geïnstalleerd met daaronder welk type Mac je hebt. Tussen haakjes staat het model en om welke versie het gaat. Verder vind je hier informatie terug over de processor, geheugen, videokaart en het serienummer.

Lees ook: Een ZIP-bestand aanmaken met behulp van Finder

Specifiek modelnummer zoeken

Ben je opzoek naar het modelnummer van je Mac (bijvoorbeeld ME866LL/A) dan kun je dit achterhalen op de originele doos van je Mac of via  ▸ Over deze Mac ▸ Overzicht ▸ Systeemoverzicht ▸ Hardware ▸ kopieer ‘Modelaanduiding’ en gebruik google of een andere zoekmachine om dit modelnummer op te zoeken.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • Felidae

  20 juni 2016 om 11:04

  Toch is die info niet compleet
  Vaak wordt er verteld dat je de iMac (b.v.) MK482 kunt kopen of MK 472 enz..
  Waar vind ik dat terug?

 • Wesley Fabry

  20 juni 2016 om 11:13

  @Felidae, dat is eigenlijk het nummer dat wordt gebruikt bij verkoop in winkels. Dit kun je achterhalen door  ▸ Over deze Mac ▸ Overzicht ▸ Systeemoverzicht ▸ Hardware ▸ kopieer ‘Modelaanduiding’ en gebruik google of een andere zoekmachine om dit modelnummer op te zoeken. Vaak vind je dan het productnummer voor verkoop terug. Ook vind je deze terug op de doos van je Mac.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!