9 juli 2008

Beveilig het gebruik van je Mac

securityEen Mac trekt vaak de aandacht wanneer deze op een bureau staat te pronken, en voor je het weet zit iemand achter je Mac wat je waarschijnlijk niet wilt. Doormiddel van dit artikel kan je de Mac voorzien van een basis beveiliging tegen ongeoorloofd inloggen.

Beveilig het inloggen op je Mac

Ga naar Apple  ▸ systeemvoorkeuren ▸ Accounts
Klik op het slotje om wijzigingen te kunnen maken
Selecteer Inlogopties

accounts

Wijzig de optie 'Automatisch inloggen' in 'Uitgeschakeld' hierdoor dient er altijd een geldige gebruikersnaam en wachtwoord te worden ingevuld wanneer de computer opnieuw wordt opgestart.

Ook is het raadzaam om de opties 'Toon de knoppen Herstart, Sluimer en Zet uit' en 'Toon wachtwoord aanwijzingen' uit te zetten.

Beveilig je slapende Mac

De meeste Mac gebruikers sluiten hun Mac niet af maar plaatsen deze in slaapstand. Het is dus verstandig om een identificatie controle uit te voeren wanneer de Mac weer uit de slaapstand wordt gehaald.

Ga naar Apple  ▸ systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging
Klik op de 'Algemeen' sectie.

beveiliging

Activeer de optie 'Vraag om wachtwoord om sluimerstand of schermbeveiliging uit te schakelen'

Na deze twee stappen is je Mac voorzien van een basis beveiliging tegen ongeoorloofd gebruik.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn op jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere procedure.Reacties


  • Rekkap

    24 februari 2016 om 11:43

    Hallo,
    Is het mogelijk de PC af te laten sluiten als een gebruiker een na bepaald aantal keren (bv 3 keer) een verkeerd wachtwoord heeft op gegeven bijv in de schermbeveiliging?
    Mvg Rekkap

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!