26 januari 2013

Brightness Slider: De helderheid van het scherm aanpassen

Wanneer je een Mac gebruikt in bepaalde lichtomstandigheden zal het je waarschijnlijk zijn opgevallen dat de belichting van het scherm automatisch wordt aangepast aan de lichtcondities. Zo zal het scherm extra helder worden wanneer er veel licht aanwezig is, bijvoorbeeld in de zon. Wanneer je in een donkere omgeving je Mac gebruikt zal het scherm automatisch gedimd worden.

Het is ook mogelijk om handmatig de helderheid van je scherm aan te passen met behulp van de functietoetsen (F1 en F2) op het toetsenbord. Echter wanneer je nog in het bezit bent van een toetsenbord zonder achtergrondverlichting dan kan het lastig zijn om de toetsen te vinden in het donker.

Met behulp van de gratis applicatie Brightness Slider, die te vinden is in de Mac App Store, is het mogelijk om vanuit de menubalk de helderheid van het scherm aan te passen.

Brightness Slider gratis app

Het voordeel van deze applicatie is dat je kunt dimmen, hierdoor kun je zelf de gewenste belichting selecteren. Via de toetsen op het toetsenbord wordt de belichting steeds verminderd met dezelfde waarde. Dankzij Brightness Slider kun jezelf de exacte intensiteit van de helderheid bepalen, los van de standaardwaarden in OS X. Omdat de applicatie eenvoudig te bereiken is via de menubalk heb je snel toegang om de helderheid aan te passen.

Brightness Slider is gratis te downloaden in de Mac App Store:

Brightness Slider
Brightness SliderCategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Alexandre Truppel
Mac OS X  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.


Reacties


Een reactie toevoegen: