27 juli 2011

CloudApp: Screenshots direct uploaden

Even 'snel' een foto of screenshot maken en plaatsen op een forum, Twitter of bijvoorbeeld Facebook. Maar waar upload je die afbeelding nou? Er zijn verschillende gratis upload services beschikbaar, maar die zijn vaak traag, met reclame en je hebt geen controle over de afbeelding die je online hebt gezet. Op je Mac is er ook een handige applicatie beschikbaar! CloudApp zet bij het maken van een schermafbeelding direct die afbeelding voor je online!

De voortgang van je upload zie je geanimeerd in het programma icoon bovenaan in de Finder-bar. Nadat je afbeelding is geüpload kan je direct de sneltoets "cmd⌘ + V" gebruiken om de URL naar de afbeelding ergens te posten. Hieronder een voorbeeld van zo'n pagina.

Ook is er aan je privacy gedacht, je kan ervoor kiezen afbeeldingen public of private te maken. Heb je in het begin gekozen voor public, maar wil je eigenlijk alles private hebben? Dan kan je eenvoudig in de webapp aangeven dat je met terugwerkende kracht alle afbeeldingen private (of public) wil maken. Het is ook mogelijk om via de webapp al je reeds toegevoegde afbeeldingen te bekijken of te verwijderen.

CloudApp is een gratis app maar heeft bepaalde limitaties. Zo is het bij de gratis versie mogelijk om 10 afbeeldingen per dag te uploaden, mag je maximaal 25MB aan bestanden bewaren en worden de afbeeldingen op het domein van CloudApp geüpload. De CloudApp Pro versie is vanaf $5,- per maand te krijgen en biedt je de mogelijkheid om ongelimiteerd te uploaden, 250MB aan ruimte en het delen van afbeeldingen via je eigen domeinnaam.

Klik hier om een gratis "My CloudApp"-account aan te maken. En klik hier om de cliënt software te downloaden.Reacties


 • Jeffrey

  27 juli 2011 om 22:00

  Voor de Windows gebruikers onder ons: kijk eens naar ‘fluffyapp’. Dat is een cloudapp plugin voor Windows die vrijwel alles kan wat de mac-versie ook kan.

  Overigens kan cloudapp veel meer dan enkel screenshots uploaden: de hoofdfunctie is dat je een bestand naar het icoontje kan slepen en dat deze dan direct geüpload worden waarna de link direct onder je cmd/ctrl v staat! :)

 • Erik

  27 juli 2011 om 22:12

  Een alternatief is Droplr, http://droplr.com/. Dat mist de mogelijkheid om uploads privé te maken, maar heeft ook geen limiet mbt. het aantal uploads per dag. Er zijn wel weer andere beperkingen van toepassing.

 • Jeroen

  27 juli 2011 om 22:58

  “Op je Mac is er ook een handige applicatie beschikbaar!” is een beetje verwarrend. Alsof het al op je Mac staat, en het (dus) van Apple is.
  Beter zou zijn geweest: “Voor je Mac is er ook een handige applicatie beschikbaar!”

 • Raoul Weltje

  27 juli 2011 om 23:00

  @Jeroen: Mee eens. Foutje.. ;)

 • Martijn

  28 juli 2011 om 8:33

  Weet iemand of er een soortgelijke app beschikbaar is om de bestanden naar je eigen webspace te uploaden.

 • Toh

  28 juli 2011 om 13:29

  Grabbox in combinatie met dropbox vind ik voor mezelf het beste werken.
  Een screenshot wordt geplaatst in je dropbox (map public en eventueel subfolder screenshots) en gelijk komt er een link op je klembord.

  Deze paste je waar nodig.
  Doordat je zelf controle over je dropbox hebt kun je de screenshots daarna snel weer verwijderen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!