27 juli 2011

10.7OS X Lion: De animaties in de Mail applicatie uitschakelen

Persoonlijk vind ik de animaties die zijn toegevoegd aan de Mail applicatie erg mooi, maar natuurlijk zijn er ook gebruikers die het maar niks vinden. Smaken verschillen nu eenmaal. De animaties verschijnen o.a. bij het versturen van e-mail, beantwoorden en het openklappen van een conversatie.

Met behulp van OS X Terminal is het mogelijk om de animaties uit te schakelen dit kan handig zijn wanneer je een oudere Mac bezit, op die manier kun je dan wat extra resources besparen om de mail applicatie iets soepeler te laten lopen.

Sluit de Mail applicatie af en open OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's), typ het onderstaande commando:

defaults write com.apple.Mail DisableReplyAnimations -bool true

Mocht je jezelf bedenken en de eye-candy toch weer terug hebben in de Mail applicatie dan activeer je deze opnieuw met:

defaults write com.apple.Mail DisableReplyAnimations -bool false

Overigens is het ook mogelijk om via de voorkeuren van de Mail applicatie de 'oude' interface weer terug te krijgen ga hiervoor naar:

Mail ▸ Voorkeuren ▸ Weergave ▸ optie: 'Toon klassieke weergave'.Reacties


 • DevilDave71

  27 juli 2011 om 20:58

  Ik gebruik al sinds de Mac App Store er is Sparrow.
  Werkt naar mijn mening soepeler en is (voor mij) overzichtelijker.

  7.99 In de App Store

  Mail van Apple is niet slecht, maar t is niets voor mij

  Maar tocht bedankt voor de tip.. ivm animaties ;-)

 • Tom

  27 juli 2011 om 21:13

  Welk animaties zijn dat dan wel?? Eerlijk gezegd zie ik amper verschil tussen de ‘oude’ mail en de nieuwe in Lion, behalve dat de nieuwe iets gelikter is maar op gebied van animaties is er dus niks te merken. Graag een voorbeeldje hoe zo’n animatie dan wel dient te zijn.

 • Joeri

  27 juli 2011 om 22:24

  ik vroeg me ook al af, welke animaties zijn dan dat wel ??

 • Richard IJzermans

  27 juli 2011 om 22:27

  Klik maar eens op de reply knop….

 • louis

  27 juli 2011 om 22:45

  blij dat ik deze tip kreeg , ikzelf vind dit rustiger en overzichtelijker

 • Freddie de Roeck

  27 juli 2011 om 23:45

  Mijn vraag is als ik via bijlage een foto stuur krijg ik hem of degene verkleind aan hoe kan ik foto;s in bijlage sturen bij mijn komen ze gewoon onder text te staan wat eigelijk niet de bedoeling is graag had ik dan gewoon net als bij outlook bijlage openen en foto’s kijken orginele grote voor website gebruik zo dat was mijn vraag over appel mail

 • Jasper

  28 juli 2011 om 0:26

  thanx heb hem weer op klasiek ook gezet en animaties uitgezet :)

 • Sandokan

  28 juli 2011 om 7:06

  Zie niet echt veel verschil in maar enfin, vind persoonlijk het emailprogramma van Apple er sober uitzien.

 • Joop

  28 juli 2011 om 8:58

  Ik zie ook geen animaties in Mail sinds ik Lion heb geïnstalleerd? Knop ‘klassiek’ staat niet aangehinkt.

 • Hans

  28 juli 2011 om 9:40

  Ik sluit mij volledig bij Joop aan. Zie ook geen animaties en klassiek staat uit.

  Ook nog een andere vraag: ik heb spellingchecker na verzenden aan. Vroeger werd de mail gelijk na het sluiten van het spellingchecker scherm direct verstuurd. Nu moet ik nogmaals op verzenden klikken. Vreemd lijkt mij?

 • Tom

  28 juli 2011 om 10:31

  Ik druk op de reply knop en wil daar nog tig keer op drukken maar zie dus niks wat op animatie duidt of kan duiden :-/. Tenzij men bedoelt dat nu het antwoordvenster in beeld ‘schuift’ in plaats een soort ‘popup’ in Leopard……. Wat dient er eigenlijk te gebeuren betreffende de animatie??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!