Menu

5 augustus 2016

ScreencastSnel switchen tussen programma’s op een Mac

MacBook 12-inch rosegoud

Via het Dock in OS X (macOS) kun je snel en eenvoudig een actieve applicatie bekijken en openen. Het kleine bolletje onder het icoon geeft aan dat het programma (op de achtergrond) actief is.

Wist je dat er ook een bijzondere toetscombinatie bestaat om snel te switchten tussen de actieve programma’s op je Mac? Niet alleen kun je snel een andere app op deze manier openen, maar ook de applicaties snel afsluiten of verbergen.

Snel switchen tussen applicaties met cmd⌘ + tab

Wanneer je de toetscombinatie cmd⌘ + tab wordt de appswitcher direct geopend. Houdt de cmd⌘ toets ingedrukt en gebruik één van onderstaande toetsen om extra opties te raadplegen.

Apps en programma switchen toetscombinatie raadplegen

tab ga naar het volgende programma in de lijst
` ga naar het vorige programma in de lijst
h verberg het geselecteerde programma in de lijst
q sluit het geselecteerde programma in de lijst volledig af

In principe is het de bedoeling dat je met de tab toets navigeert naar het programma en daarna eventueel de app verbergt of afsluit. Daarnaast kun je ook navigeren naar de app in de appswitcher en tijdens het indrukken van de cmd⌘ toets de pijltoets omhoog/omlaag gebruiken om Exposé te activeren.

Bovenstaande toetscombinaties zijn al jaren oud en vrijwel op iedere Mac tot te passen. Exposé kun je pas raadplegen vanaf OS X 10.8 Snow Leopard.

Lees ook: De Mac donkere weergave activeren via een toetscombinatie

geupdate artikel i.v.m. miniscreencast, origineel van 21/11/09Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: