16 februari 2017

macOS SierramacOS Sierra: Eenvoudig grote bestanden opsporen en verwijderen van je Mac

HD harde schijf retina

Vanaf macOS Sierra is het mogelijk om de opslag handmatig of automatisch te beheren. Zo kun je automatisch de prullenmand na 30 dagen laten legen en kun je jouw documenten opslaan in iCloud (meer info). Wanneer je jouw opslagruimte wilt beheren is het interessant te controleren op grote bestanden.

Vanaf macOS Sierra kun je eenvoudig grote bestanden opsporen en deze eventueel elders opslaan of verwijderen. Vaak zijn dit films of oude bestanden waarbij je de afweging kunt maken of je ze nog wel nodig hebt. Door ze te verwijderen of op een externe harde schijf te plaatsen bespaar je onmiddellijk opslagruimte.

Grote bestanden opsporen op een Mac

• Navigeer in de menubalk naar  ▸ Over deze mac
• Open het tabblad 'Opslag'
• Klik op 'Beheer'
• Selecteer in de kolom 'Documenten'

Grote bestanden opsporen op een Mac

Al je documenten worden nu geopend in een weergave. Het kan even duren voordat de gehele lijst is ingeschakeld. In de navigatiebalk kun je kiezen voor 'grote bestanden', open dit tabblad. Onmiddellijk worden de bestanden gesorteerd, het grootste bestand staat bovenaan de lijst. Je ziet in één oogopslag wat voor soort bestand het is, laatst geopend en de grootte.

Plaats de muisaanwijzer op het bestand en klik op het vergrootglas om het bestand weer te geven in Finder. Zo kun je het bestand eventueel exporteren naar een externe harde schijn. Door op het kruisje te klikken verwijder je het bestand direct.

Lees ook: Hoeveel opslagruimte gebruiken je bestanden op je Mac?


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: