14 maart 2013

De Apple EarPods gebruiken in OS X

Apple-EarPods1De Apple headset, ook wel de EarPods genoemd, zijn voorzien van een handige remote control (ingebouwde afstandsbediening). Dit is erg handig in gebruik met de iPhone, iPad en iPods. Hierdoor kun je snel en eenvoudig het volume aanpassen en een nummer pauzeren zonder hiervoor je iDevice bij de hand te nemen.

Bovendien kun je met behulp van de remote ook gesprekken aannemen en uitvoeren dankzij de ingebouwde microfoon. Als extra kun je ook Siri activeren of een foto maken met behulp van de remote control. Al deze functies werken ook op een Mac, zodra de headset is aangesloten op de Mac kun je de remote control gebruiken om iTunes op te starten door op de Play-knop te drukken.

Je kunt ook navigeren door je muziekbibliotheek en het volume aanpassen, bekijk hiervoor het onderstaand schema:

remote earpod

[ahm-wp-tabular id=61478 template=Web2]

Je kunt de EarPods ook gebruiken in combinatie met Facetime, de ingebouwde microfoon zal dan als invoerbron gebruikt worden. Bovenstaande functies kunnen gebruikt worden bij de nieuwe Earpods, maar ook de vorige generatie headset van Apple waarbij er een remote control aanwezig is.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


 • Rudie

  14 maart 2013 om 9:31

  Als je de play toets 1 keer kort indrukt en daarna ingedrukt houd wordt muziek versnelt vooruit gespoeld. Handig om te scrollen door een geluids bestand.

 • Frank

  14 maart 2013 om 10:03

  Wat mij opviel van die dingen, ik kreeg ze bij de iPhone 5, is dat ze helemaal niet zo beroerd klinken en ook best prettig in de oren zitten.
  De grootste verrassing was eigenlijk nog het microfoontje want daar kan je rustig een voice over tekstje mee doen voor een home video, zo goed klinkt het.
  En wat denk ik veel mensen niet weten id dat ook in een MAC alle toetsen volledig functioneel zijn in iTunes en ook de microfoon werkt als geluidsbron. Vandaar dat ik er achter kwam dat die meer dan acceptabel klinkt in een audiobewerkings programma als Audition.
  En dat voor die 3 tientjes… aanradertje dus !

 • Frans

  16 maart 2013 om 22:33

  Ik heb de in inear van sennheiser en deze heeft exact dezelfde functie
  en zijn een aanrader voor mensen die voor minimaal externe geluiden last wil hebben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!