14 maart 2013

iOS 6Tweetpod: Muzieknummers delen via Twitter #NowPlaying

tweetpodiconWanneer je regelmatig gebruik maakt van Twitter is het je vast al opgevallen dat veel Twitteraars hun muzieksmaak delen met hun volgers. Ze tweeten erop los welk nummer ze op dit moment aan het afspelen zijn. Wanneer je daarom ook zoekt op Twitter met de hashtag #NowPlaying vind je vele muzieknummers in allerlei verschillende stijlen.

Leuk is dat zeker en vele Twitter gebruikers zullen volgen. Je kan uiteraard handmatig deze informatie invoeren in een Twitter applicatie, maar er zijn in de iOS App Store ook verschillende applicatie die deze functie ondersteunen en automatisch detecteren welk muzieknummer je aan het luisteren bent via je iPhone, iPad en iPod Touch. TweetPod is zo'n eenvoudige, maar handige applicatie als het op het delen van muzieksmaak aankomt.

TweetPod is te downloaden in de iOS App Store en de werking is erg simpel. Je luistert muziek via je iDevice muziek en opent de applicatie. Met behulp van de Twitter integratie in iOS 6 is het mogelijk onmiddellijk een tweet te versturen zodra je de applicatie opstart. Uiteraard kun je dit ook annuleren en op een later tijdstip een nieuwe tweet aanmaken.

tweetpod

Standaard wordt de artiest en het nummer toegevoegd aan de tweet, tevens ook de hashtag #NowPlaying en een linkje naar de TweetPod applicatie. Uiteraard kun je de tweet volledig bewerken en eventueel informatie toevoegen of verwijderen.

Automatisch wordt er aan de tweet het albumcover van het nummer toegevoegd, dit geeft een extra leuk effect. Daarnaast is het ook mogelijk om je locatie toe te voegen aan de tweet.

Tweetpodtweet


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: