19 januari 2013

advDe harddisk van je iMac gratis laten vervangen bij Microfix

Apple heeft een omruil programma aangekondigd voor iMac harddisks. Het gaat om iMacs (21,5 en 27 inch) voorzien van een 1TB Seagate harddisk welke zijn verkocht in de periode september 2009 tot juli 2011. De harddisk in deze iMac’s kunnen eerder dan verwacht problemen geven, waarbij aanwezige data verloren kan gaan.

Mocht je willen controleren of de harddisk van je iMac vervangen moet worden dan kun je dit controleren met behulp van je serienummer op de onderstaande Apple support-pagina:

http://www.apple.com/nl/support/imac-harddrive/

Via de menu-optie:  ▸ Over deze Mac ▸ Meer info.. kun je eenvoudig het serienummer van je iMac terugvinden.

Wanneer de harddisk van je iMac in aanmerking komt voor een gratis vervanging dan is het verstandig dit zo snel mogelijk te laten uitvoeren. Je kunt hiervoor terecht bij Microfix in Amsterdam (PSP) of Leiden (ASP).

Wil je niet zelf op pad gaan met je iMac dan is het ook mogelijk om je iMac door Microfix te laten ophalen (in de originele verpakking). Meld hiervoor je iMac aan via 071-5682555, maak een backup en verpak je iMac in de originele doos. Je iMac wordt binnen 24 uur gratis opgehaald. Na reparatie wordt je iMac voor slechts € 8,= excl weer in de originele doos thuis bezorgd (soms al binnen enkele dagen, maar het is mogelijk dat door grote drukte enige vertraging ontstaat). Je kunt het gehele reparatie proces online volgen.

Het harddisk vervangprogramma is geldig tot 12 april 2013, of maximaal 3 jaar na aankoop. Dus als je je iMac in 2009 kocht, moet je niet te lang meer wachten.

Je kunt bij Microfix ook gebruik maken van het 'Klaar terwijl u wacht'-programma. Op afspraak bij Microfix Amsterdam Zuid Oost of Leiden, bij beide vestigingen kun je gratis parkeren voor de deur. Bel 071-5682555 voor het maken van een afspraak.

Waarom kiezen voor Microfix?

Apple geautoriseerd Service Provider. (vestiging Amsterdam: Premium service provider). De service engineers van Microfix zijn door Apple gecertificeerd voor iMac reparaties. Apple levert Microfix binnen 24 uur iMac onderdelen, zodat de reparaties snel uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast geeft Microfix een HÉÉL jaar garantie op iMac reparaties.

Vanzelfsprekend kun je ook voor de reparatie van al je andere Apple producten terecht bij Microfix, alle informatie kun je terugvinden op: Microfix.nl

In de onderstaande video kun je zien hoe Microfix te werk gaat:Reacties


 • nico

  19 januari 2013 om 10:32

  Wie heeft na 2 jaar de originele doos nog

 • Maureen van Goethem

  19 januari 2013 om 10:37

  De wachttijd tot je je iMac terug hebt bij andere bedrijven waar ik heb geinformeerd is ongeveer twee tot vier weken. Sommige mensen kunnen echter niet zo lang zonder. Daar is naar mijn mening nog geen oplossing voor, want niet iedereen heeft zomaar reservehardware op de plank liggen.

 • Joris van Baalen

  19 januari 2013 om 10:43

  Ik. Ik kom zelfs soms nog dozen tegen van apparatuur wat ik niet eens meer heb. Ik hoop niet dat dit ook mijn iMac betreft want je weet nooit hoe je je computer terug krijgt na zon operatie. Zo iets simpels als stof achter het glas, kan ik al helemaal gek van worden.

 • Maarten

  19 januari 2013 om 11:07

  Mijn HD is al vervangen door Microfix in Leiden.
  Ik kreeg keurig een mail van Apple dat mijn schijf voor vervanging in aanmerking kwam.
  Zelf de Imac weggebracht. (had een week er voor de doos weggegooid)
  Prima service.
  Eén opmerking. Ik had van te voren een afspraak gemaakt. Toen is ook gecontroleerd of het klopte dat mijn Mac in aanmerking kwam voor vervanging van de schijf.
  Toch moest Microfix de schijf nog bestellen, nadat ik mijn Mac gebracht had.
  Dat had dus ook vooraf gekund. Na 10 dagen kon ik mijn Mac weer ophalen.
  Data met Time Machine terug gezet. (vlekkeloos)

 • iMad

  19 januari 2013 om 11:15

  Heb een kennis naar Cardservices in Zwolle gestuurd met zijn 27 inch iMAc.
  http://www.cardservices.nl
  Tevens onder garantie het scherm vervangen, die vol zat met de bekende vlakken.

  Trouwens het vervangen van een HDD moet volgens mij in een stof vrije ruimte uitgevoerd worden, als ik naar het filmpje kijk dan heb ik daar twijfels over.

 • wim van hemelrijk

  19 januari 2013 om 12:53

  Dat is bij mij al begin Oktober gebeurd, Switch België deed daar net 1 werkdag over!

 • Dademira

  19 januari 2013 om 15:55

  Van mij is ook vervangen in de iAm store in Dordrecht een paar weken terug binnen twee dagen had ik hem terug….

  Was super service!!

 • Rick

  19 januari 2013 om 17:10

  De mijne moet nog vervangen worden maar ik stel het steeds maar uit. Erg dom, ik weet het!

  Ik heb overigens een tijdje geleden naar Apple gebeld en na wat stennis schoppen en het uitleggen van mijn persoonlijke situatie boden ook zij aan om hem op te komen halen.

  Hoe hebben jullie overigens de back-up terug gezet? Volgens mij moet je namelijk de instalatie cd’s van Snow Leopard gebruiken.

 • Alex

  19 januari 2013 om 17:38

  Ik heb de harddisk bij Comserve in Den Bosch laten vervangen. Dat is ook een Apple authorized service provider. Tegen een kleine vergoeding plaatsen ze ook de oude data terug op de nieuwe HD waardoor er niet eens wat van merkt.
  Ik was de iMac maar 1 werkdag kwijt.

 • Dademira

  19 januari 2013 om 20:46

  @ Rick nee hoor dat hoefde bij niet ze hebben er een schone ML opgezet en ik kon vanaf mijn TC zo de backup terug zetten. Er zit nu een WD 1TB in maar moet erg wennen dat die nu geluid maakt( een ratelend hdd geluid) Jammer mar helaas hij werd gratis vervangen.

  iAm store Dordrecht is een superstore!!

 • Sybrand

  19 januari 2013 om 22:04

  Toevallig gisteren in Amsterdam bij MicroFix laten doen. Om 11:00 gebracht en om 12:00 weer opgehaald. In de tussentijd even bij IKEA geweest, want die zit vlakbij. Bij iCentre gaf men aan dat het 2 weken zou duren, belachelijk lang. Dus heel blij met MicroFix!

 • Sybrand

  19 januari 2013 om 22:15

  … en ze zetten ook het besturing systeem er weer op!

 • Roger

  20 januari 2013 om 20:51

  Heeft appletips soms aandelen in dit bedrijf…?? Volgens mij kan bij elke AASP deze handeling worden uitgevoerd!?!

 • Carl

  21 januari 2013 om 13:15

  hehe dit is inderdaad reclame.
  het hdd programma geld voor elke AASP
  Je kan AASP’s vinden op https://locate.apple.com/nl/nl/

 • GBMR

  21 januari 2013 om 20:11

  In december reeds laten vervangen. Maandagavond ingeleverd…donderdagavond zelfde week kant en klaar..now that’s service (and speed):-)

 • Dave Wouters

  28 januari 2013 om 9:55

  Hmm, dit probleem speelt al langer bij Seagate hardeschijven.
  En zeker niet alleen bij die van 1TB, Apple weet hier al langer van.
  Al sinds eind 2007 komt het, volgens vele klagers op Apple’s discussie forum, voor dat sporadisch de hardeschijf er mee ophoudt.

  Ik zelf heb ook met dit probleem te maken gehad, met mijn 24 inch iMac uit 2008, daarvan hielt de 320GB Seagate drive er in 2010 mee op.
  Echter heeft Apple dit probleem met die drives nooit erkend.
  Ik moest dus zelf voor de kosten opdraaien.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!