20 januari 2013

BoxProtect: Extra veiligheid aan DropBox toevoegen

Tegenwoordig wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van cloud-diensten om documenten online te bewaren, denk hierbij een iCloud, Google Drive en Dropbox. De bedrijven achter deze diensten doen het uiterste om de veiligheid van je documenten te waarborgen. Het is echter nooit 100% uit te sluiten dat een hacker toegang krijgt tot je bestanden.

Mocht je gebruik maken van DropBox dan kun je extra veiligheid aan bestanden toevoegen met de gratis applicatie BoxProtect. Met behulp van deze applicatie is het mogelijk om een gecodeerde (AES-256) map aan te maken binnen je DropBox. Deze gecodeerde map word hierna weergegeven als nieuwe 'drive' binnen OS X Finder, de inhoud van de map wordt met behulp van DropBox gesynchroniseerd.

BoxProtect is gratis beschikbaar voor Snow Leopard, Lion en Mountain Lion. Download op de BoxProtect website de juiste versie en start de installer. Na de installatie zal de applicatie zelf opzoek gaan naar je dropbox map, mocht deze niet worden gevonden dan kun hem handmatig selecteren.

Hierna kun je een gecodeerde map aanmaken, de default naam van deze map is .BoxProtect (verborgen map in Dropbox), na het opgeven van een wachtwoord verschijnt de map in Finder onder de kop 'apparaten'.

Via de OS X Menubalk heb je toegang tot de instellingen en de status van BoxProtect. Je kunt hier de map unmounten en ervoor kiezen om de BoxProtect applicatie toe te voegen aan de login items.

Wanneer je een bestand in de BoxProtect map plaatst wordt deze automatisch gecodeerd en in de verborgen map geplaatst, je krijgt de bestanden dus niet te zien in de reguliere DropBox map, het encrypten en decrypten van de bestanden werkt volledig transparant. Via OS X Finder is het mogelijk om de BoxProtect map te unmounten, vanaf dat moment zijn de bestanden onleesbaar. Wanneer je de map opnieuw gaat 'mounten' dien je opnieuw het wachtwoord op te geven.

Mocht je vanaf een iOS device toegang willen hebben tot de gecodeerde bestanden dan heb je de BoxProtect app voor iOS nodig, deze kun je downloaden in de iOS App Store.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

BoxProtect werkt prima samen met DropBox en zorgt voor een extra laag veiligheid waarover jezelf de controle hebt. In de toekomst zal BoxProtect meerder online storage diensten gaan ondersteunen. Voor meer informatie klik hier.

Meer freeware apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Pjotr NL

  21 januari 2013 om 11:46

  Nadeel is wel dat als je eens inlogt op een andere computer (waar dropbox niet op is geïnstalleerd), je niet in de bestanden kunt. En bestanden met een punt ervoor zie je in Windows wel gewoon.

 • xmoch

  22 januari 2013 om 14:24

  hoe zit het met als je windows pc!

 • Simon

  23 januari 2013 om 1:01

  Waardeloze tip, weggegooid geld. Constant een crypto error, is niet dus op geen enkele manier aan de gang te krijgen. Van alles geprobeerd wat maar mogelijk was. WERKT NIET!!!!

 • Simon

  23 januari 2013 om 1:04

  Waardeloos constant een crypto error, op geen enkele manier werkend te krijgen. Jullie moeten eerst testen in plaats van alleen lezen. Of er moet achteraf iets mee gebeurd zijn. Ik heb alle registers open getrokken, maar krijg hem niet werkend, weg vier euro zoveel. Waardeloos.

Een reactie toevoegen: