19 januari 2013

iOS: Hoeveel geheugenruimte neemt de filmrol in beslag?

Wanneer je regelmatig een foto maakt met je iPhone, iPod Touch of iPad (mini) zal je merken dat je filmrol steeds groter en groter wordt. Daarnaast wordt de kwaliteit van een foto steeds beter bij de nieuwe generaties iPhone, iPod of iPad. De betere camera's en extra megapixels zorgen ervoor dat ook de fotobestanden zelf steeds groter worden.

Wanneer je beschikt over een iDevice met 32 of 64 GB geheugenopslag is dit niet zo'n probleem. Echter wanneer je een 16GB versie hebt is het interessant om te weten hoeveel ruimte je foto's in beslag neemt. Via onderstaande stappen kun je controleren hoeveel geheugenruimte er exact door de fotorol wordt gebruikt.

• Open instellingen op je iDevice
• Tap op 'Algemeen'
• Selecteer vervolgens 'Gebruik'
• Tap op 'Foto's en Camera'

Van hieruit krijg je een overzicht hoeveel ruimte je foto's innemen op je iDevice. Filmrol spreekt voor zich, dit zijn alle foto's en video's die zich in de folder 'Filmrol' bevinden. De Fotobibliotheek zijn alle foto's die je hebt gesynchroniseerd met behulp van iTunes naar je iDevice.

Fotostream zijn alle foto's die fysiek worden opgeslagen op je iDevice. Met behulp van een swipe naar rechts over één van deze categorieën kun je eenvoudig alle foto's verwijderen die zich in de map bevinden.

Meer tips over fotostream kun je hier terugvinden.Reacties


 • kors

  19 januari 2013 om 9:51

  Wat voor geheugen word er verbruikt bij alle tips emaneren zaken waar kan ik dat vinden e/o verwijderen zodat ik meer geheugen terug krijg. ????

 • Cédric

  19 januari 2013 om 15:34

  Spijtig genoeg werkt dit alleen op IOS 6 en niet in IOS 5, misschien handig om te vermelden.

 • robin van den berg

  19 januari 2013 om 17:28

  Geinig. De film rol gebruikt niet zoveel geheugen. Opslagruimte daarentegen wel. Fix de titel even want dit klinkt heel dom

 • Albert

  19 september 2013 om 11:08

  Bij staat er dat ik 1,3 gb gebruik maar heb er geen foto’s staan raar toch

 • Melissa

  6 februari 2016 om 10:33

  Ik heb al mijn foto’s uit mijn filmrol gewist. Ook de map ‘onlangs verwijderde items’ is ook leeg. Er staan nu 0 foto’s op mijn iPad mini. Dacht ik wat geheugen fein te maken, staat er bij instellingen dat mijn filmrol nog steeds 5,5 GB in beslag en er staat geeneen foto op! Dus hoe kan dat..?

Een reactie toevoegen: