19 januari 2013

HTML opmaak bekijken/bewerken in Teksteditor

De standaard in OS X aanwezige Teksteditor is een ontzettend handige en vooral goede editor waarmee je snel een tekstbestand kunt bewerken. Teksteditor kan werken met documenten in RTF (rich text format) opmaak en platte tekst. Wanneer je een stuk tekst vanaf een webpagina kopieert in Teksteditor dan wordt de opmaak meegenomen (plaatjes, hyperlinks, etc).

Wil je alleen de platte tekst hebben dan selecteer je de menu optie: Opmaak ▸ Converteer naar platte tekst, of gebruik de toetscombinatie: shift⇧ + cmd⌘ + T. Met behulp van Teksteditor is het ook mogelijk HTML bestanden te openen. Het HTML bestand zal na het openen 'gerendered' worden weergeven zoals dit ook gebeurt in een webbrowser.

Het is echter ook mogelijk om HTML bestanden te openen in een HTML-code weergave.

• Ga naar: Teksteditor ▸ Voorkeuren… ▸ tabblad: Openen en bewaren.
• Activeer de optie:
'Geef HTML-bestanden weer als HTML-code in plaats van als opgemaakte tekst'
• Sluit de voorkeuren af.

Wanneer je nu een HTML code opent zul merken dat je direct de HTML-code wordt weergegeven. Dit kan heel erg handig zijn als je snel iets in een HTML bestand wilt aanpassen.

Meer tips over Teksteditor kun je hier terugvinden.







Reacties


  • Leo Delfgaauw

    3 februari 2013 om 22:28

    Kan iemand mij vertellen hoe ik teksteditor uitzet. Ik word namelijk geteisterd door een elke 5 seconden openend venster van teksteditor en ik wil daarvan af. Ik wil het programma helemaal niet gebruiken.
    Dank voor de moeite

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!