Menu

fotostream

iOS 8iOS 8: Waar zijn al mijn foto’s?

foto iOS app

Paniek in iOS-land, want veel iOS gebruikers hebben moeite met de nieuwe ‘denkwijze’ van de Foto applicatie. De filmrol is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor enkele nieuwe albums. iOS 8 beschikt momenteel over de mogelijkheid om al je foto’s te bewaren in iCloud, dit scheelt jou een hoop opslagruimte en je foto’s zijn beschikbaar op al je Apple apparaten. Echter is deze optie nog in Beta en nog niet aan te raden om te gebruiken.

Mocht je dit wel willen doen, schakel dan de optie ‘iCloud Photo Library (Beta)’ in via Instellingen ▸ Foto’s en camera. Daarnaast kun je de vertrouwde ‘mijn fotostream’ inschakelen. Ook nu worden alle foto’s via een wi-fi verbinding geupload naar iCloud, echter blijven de foto’s ook lokaal bewaard, echter is het album ‘Mijn fotostream’ verdwenen.

Apple TV: Fotostream gebruiken als schermbeveiliging

apple tv icon retinaWanneer je in het bezit bent van een iCloud account dan heb je de mogelijkheid om fotostream te activeren. Wanneer je een foto met je iPhone, iPad of iPod Touch maakt, wordt deze (alleen bij een Wi-Fi verbinding) automatisch geupload naar Fotostream in je iCloud account.

Daarna kun je de foto’s op al je Apple apparaten bekijken, waaronder ook de Apple TV. Op de Apple TV is het mogelijk de foto’s van je Fotostream te gebruiken als schermbeveiliging (screensaver). Fotostream kun je op een iOS apparaat activeren via het menu: Instellingen ▸ iCloud ▸ Foto’s ▸ Mijn fotostream.

iOS 7iOS 7: Meldingen per gedeelde fotostream uitschakelen

foto's logo 7 retinaFoto’s maken met je iPhone, iPod Touch en zelfs je iPad is erg eenvoudig en geeft prachtige resultaten. Om achteraf al je foto’s te delen met vrienden kun je kiezen voor verschillende sociale media, maar ook voor een gedeelde fotostream. Om deze functie te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een iCloud (Apple ID).

Selecteer alle foto’s die je wilt delen en tap op de deel-knop en kies iCloud om een gedeelde fotostream aan te maken of foto’s te verplaatsen naar een bestaande. Nodig vrienden, familieleden, kennissen uit en deze kun dan onmiddellijk alle foto’s bekijken. Naast bekijken kunnen mensen ook reacties achterlaten een een foto ‘leuk’ vinden. Bij elke reactie krijg je een melding in het berichtencentrum, wil je dit liever niet dan kun je dit uitschakelen met behulp van onderstaande stappen:

MavericksiPhoto: Een gedeelde Fotostream openbaar maken

iphotonew-retina-iconEen functie die we ondertussen allemaal kennen is Fotostream. Met behulp van deze online dienst heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van iCloud en een Wi-Fi verbinding worden de foto’s gesynchroniseerd met iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. Fotostream dient uiteraard eerst te worden geactiveerd in de iCloud instellingen van je Apple apparaat.

Je kunt ook gebruik maken van een gedeelde fotostream, dit is eigenlijk een fotoalbum in iCloud. Zoals in iOS kun je ook via iPhoto of Aperture een gedeelde fotostream aanmaken en beheren. Hoe je dit precies moet doen kun je hier terugvinden. Volg onderstaande stappen om extra personen toe te voegen aan een gedeelde fotostream.

iOS 7Apple TV automatisch configureren via een iOS 7 device

apple tv icon retinaWanneer je een nieuwe Apple TV (3e generatie) hebt gekocht of je hebt om één of andere redenen je huidige Apple TV (3e generatie) hersteld dan dien je deze uiteraard opnieuw in te stellen. Dit kun je op de ‘ouderwetse’ manier doen via de het Apple TV menu en de bijgeleverde Apple Remote.

Mocht je toch iets sneller je Apple TV willen configureren dan kan dit met je iOS 7 apparaat. Sinds iOS 7 en de Apple TV software 6.0 is het mogelijk om met behulp van Bluetooth de Apple TV te configureren via je iPhone. Volg hiervoor onderstaande stappen:

iOS 7iOS 7.1: Alle burstmode foto’s uploaden naar fotostream

foto's logo 7 retinaVanaf iOS 7 is het mogelijk om de cameraknop ingedrukt te houden om meerdere foto’s achter elkaar te maken. Met behulp van de iPhone 5 kun je 3 foto’s per seconde maken, met de iPhone 5s zijn dat er 10 per seconde. Het geheim van deze functie zit in de foto-applicatie.

Op de iPhone 5s worden alle foto’s automatisch gegroepeerd en kiest iOS zelf de beste foto uit de reeks. Om meerdere foto’s te nemen (burstmode) volstaat het om de cameraknop ingedrukt te houden, op het scherm begint een teller te lopen die aangeeft hoeveel foto’s er zijn gemaakt. Vervolgens kun je de foto-applicatie openen om de foto’s te bekijken.

iPhoto: Toestemming geven tot plaatsen van foto’s in een gedeelde fotostream

iphotonew-retina-iconMet behulp van fotostream heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van iCloud en een Wi-Fi verbinding worden de foto’s gesynchroniseerd met iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. Fotostream dient uiteraard worden geactiveerd in de iCloud instellingen van je Apple apparaat.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van een gedeelde fotostream, dit is eigelijk een fotoalbum in iCloud. Net zoals in iOS kun je ook via iPhoto of Aperture een gedeelde fotostream aanmaken en beheren. Hoe je dit precies doet kun je hier terugvinden. Volg onderstaande procedure om andere personen toestemming te geven tot plaatsen van content in een gedeelde fotostream.

OS X: Een gedeelde fotostream aanmaken in iPhoto

iphotonew-retina-iconMet behulp van Fotostream heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van een Wi-Fi verbinding en iCloud worden de foto’s gesynchroniseerd met Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV. De optie dient echter wel geactiveerd te zijn in de iCloud instellingen van de apparaten.

Voor OS X doe je dit via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud en vink de optie ‘Foto’s’ aan, vervolgens kun je via de knop ‘geavanceerd’ extra opties (de)activeren.

iOS 7iOS 7: Haal meer uit Fotostream dankzij de deelfunctie

foto's logo 7 retinaMet behulp van Fotostream heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van iCloud en een Wi-Fi verbinding worden de foto’s gesynchroniseerd met iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. De optie dient echter wel geactiveerd te zijn in iCloud via Instellingen ▸ iCloud ▸ Fotostream.

Ook in iOS 7 kun je eenvoudig een album aanmaken en deze delen met je vrienden. Open hiervoor de foto applicatie en tap in de navigatiebalk op ‘Gedeeld’ en selecteer de optie ‘Nieuwe gedeelde stream’.

iOS 7iOS 7: Nieuw in de foto applicatie ‘Momenten’

foto's logo 7 retinaOntgrendel je iPhone, iPad of iPod Touch en het nieuwe icon van de foto applicatie valt je meteen op. De zonnebloem is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor kleurvakken die een bloem moeten voorstellen. Wanneer je de applicatie opent zie je onmiddellijk een verandering.

Apple heeft namelijk de indeling van deze applicatie volledig omgegooid. Vanaf nu heb je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke momenten via de ‘foto’s-knop’ in de navigatiebalk. De filmrol-map is verplaatst en kun je via ‘Albums’ raadplegen in de navigatiebalk.

Fotostream foto’s verwijderen van je Mac

fotostreamFotostream is een handige functie in iCloud waarbij al je gemaakte foto’s op je iPhone, iPad (mini) en iPod Touch worden opgeslagen in iCloud. Daarnaast worden deze foto’s automatisch gesynchroniseerd met iOS en OS X apparaten waarop ook Fotostream is geactiveerd. Hierdoor kan het voorkomen dat op je Mac de toestroom van foto’s te groot wordt.

De foto’s worden namelijk bewaard op je harde schijf zodat iPhoto en Aperture er gebruik van kunnen maken. Wanneer je ruimte wilt besparen op je Mac is het aan te raden om fotostream uit te schakelen en de foto’s te verwijderen. Volg hiervoor onderstaande stappen: