8 april 2014

iOS 7Apple TV automatisch configureren via een iOS 7 device

apple tv icon retinaWanneer je een nieuwe Apple TV (3e generatie) hebt gekocht of je hebt om één of andere redenen je huidige Apple TV (3e generatie) hersteld dan dien je deze uiteraard opnieuw in te stellen. Dit kun je op de ‘ouderwetse’ manier doen via de het Apple TV menu en de bijgeleverde Apple Remote.

Mocht je toch iets sneller je Apple TV willen configureren dan kan dit met je iOS 7 apparaat. Sinds iOS 7 en de Apple TV software 6.0 is het mogelijk om met behulp van Bluetooth de Apple TV te configureren via je iPhone. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Sluit je Apple TV aan op je TV en het stroomnetwerk
• Neem je iPhone, iPad of iPod Touch erbij en schakel bluetooth in via Instellingen ▸ Bluetooth
• Raak je Apple TV vervolgens aan met je iDevice om een verbinding tot stand te brengen

appletv-instellen-ios7

Vervolgens verschijnt er een pop-up venster op je iDevice met de boodschap om te verbinden met je Apple TV. Voer hier je Apple ID en wachtwoord in en sta toe dat je Apple TV deze gegevens mag gebruiken. De configuratie gaat nu van start en onmiddellijk wordt de Apple TV ingesteld op basis van jou gegevens van je Apple ID. Bovendien worden alle films, iTunes Match, fotostream, etc geconfigureerd zodat je deze onmiddellijk beschikbaar hebt. Op deze manier heb je snel en eenvoudig je Apple TV ingesteld en is deze onmiddellijk gebruiksklaar.

De functie werkt alleen op een Apple TV 3e generatie met een combinatie van een iDevice met iOS 7 (behalve de iPhone 4 en iPad 2.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.Reacties


  • Roko

    9 april 2014 om 9:39

    Dat wis wel heel handig, bijna jammer dat je het maar eenmalig hoeft te doen :-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!