8 april 2014

Systeemupdates uitvoeren onder een niet-beheerders-account

mac app store retinaEen Mac kan uiteraard door meerdere personen worden gebruikt. In de meeste gevallen zijn er dan meerdere beheerders op deze Mac aanwezig. Echter kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld voor de kinderen een account aanmaakt zonder beheerdersfuncties. Wanneer een applicatie via de Mac App Store geïnstalleerd is door een niet beheerder, dan is het zonder problemen mogelijk om de applicatie update(s) uit te voeren.

De 'normale' gebruiker kunnen geen systeem-updates uitvoeren. Wanneer je als beheerder, toch onder een regulier gebruikers account systeem updates wilt controleren en/of uitvoeren dan kun je dit activeren via onderstaande stappen:

• Open de Mac App Store
• Selecteer het tabblad 'Updates'
• Voer de toetscombinatie cmd⌘ + R uit
• Log in met je beheerders-account

beheerdersupdatemacappstore

De Mac App Store zoekt nu naar nieuwe updates speciaal voor het systeem, zodra deze gevonden zijn kun je deze installeren via de 'Update' knop. Na deze update zal het gewone account niet meer gebruik kunnen maken van de gegevens van een beheerders-account en dien je deze opnieuw in te voeren in de Mac App Store.

Meer over Mac App Store kun je hier terugvinden.Reacties


  • Sandra

    9 december 2014 om 20:35

    Ik heb vandaag mijn iPad iOS uit laten voeren. Alles is goed gegaan. De download ging goed. Het installeren ging goed. Hij is opnieuw opgestart maar hij blijft nu al ruim 4uur hangen op een heel klein laatste stukje. Ik kan hem ook niet meer uitzetten. Wat kan ik nog doen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!