22 september 2013

iOS 7iOS 7: Nieuw in de foto applicatie ‘Momenten’

foto's logo 7 retinaOntgrendel je iPhone, iPad of iPod Touch en het nieuwe icon van de foto applicatie valt je meteen op. De zonnebloem is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor kleurvakken die een bloem moeten voorstellen. Wanneer je de applicatie opent zie je onmiddellijk een verandering.

Apple heeft namelijk de indeling van deze applicatie volledig omgegooid. Vanaf nu heb je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke momenten via de 'foto's-knop' in de navigatiebalk. De filmrol-map is verplaatst en kun je via 'Albums' raadplegen in de navigatiebalk.

In de Albums-categorie zijn meerdere mappen beschikbaar dan alleen maar de flimrol. Zo vind je hier ook je gebeurtenissen, gezichten en mappen van thrid-party applicaties. Ook heeft Apple twee nieuwe mappen geïntroduceerd in de applicatie, via de mappen 'Video's' en 'Panorama's' kun je snel desbetreffende content raadplegen, zonder dat je hiervoor je filmrol moet doorzoeken.

momenten1

Uiteraard kun je weer eenvoudig een foto delen, hiervoor dien je te tappen op het deel-icon (vierkant met pijl omhoog) en vervolgens één van de vele services, waaronder AirDrop', selecteren. Met behulp van de nieuwe momenten-functie en de EXIF-informatie van je foto's kun je snel alle foto's bekijken die bij een bepaalde periode of moment horen. Zo kun je snel al je foto's uit Afrika, bij je Thuis of van een bepaald jaar terugkijken.

momenten2

Hoe verder je teruggaat in de tijd of in een moment, hoe meer afbeeldingen er worden getoond. Deze worden allemaal naast elkaar geplaatst en geven een leuk effect. Tap gedurende enige momenten op zo'n miniatuur foto en deze wordt vervolgens getoond in een klein pop-up venster. Beweeg je vinger over de overige foto's om de andere te bekijken of een foto te zoeken. Op het moment dat je los laat wordt de laatst geselecteerde foto geopend.

Meer informatie over (gedeelde) fotostream vind je later terug hier op appletips.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jacq

  24 september 2013 om 18:14

  Hoe krijg ik een foto als achtergrond zonder dat de foto wordt ingezoomd?

 • Jan

  25 september 2013 om 18:55

  sinds ik iOS7.0 gebruik; zijn de foto opname minder scherp.
  Hoe kan dit

 • Sander

  6 oktober 2013 om 9:36

  @jacq dat zou ik ook willen weten als je een foto als achtergrond kiest krijg je hem niet als originele achtergrond maar veel meer ingezoomd. Hoe kan je dit verhelpen?

 • wenwen

  6 oktober 2013 om 12:14

  ios7 , vindt ik wel mooi. alleen ik vindt t zo irritant , en moeilyk dat myn foto’s worden ingezoomd , als ik m als achtergrond wil zetten. hoe kan ik dat voorkomen ?!! of in iedergeval ; LATEN STOPPEN !
  danku.

 • Monique

  20 november 2013 om 15:19

  Hoe krijg ik de juiste plaats bij mijn foto’s op iPhone en ipad.

Een reactie toevoegen: