21 september 2013

iOS 7IOS 7: Verbeterde zoekfunctie en handige gestures in Mail

mail logo 7 retinaIn de Mail applicatie lijkt op het eerste zicht weinig veranderd buiten de grafische look, maar schijn bedriegt. Apple heeft deze applicatie grondig verbeterd en bied nu veel meer opties en verbeteringen. De grootste verbetering ten opzichte van vorige iOS systemen is de zoekfunctie. Deze werkt een stuk sneller en kan eindelijk goed in het archief zoeken op de server van iCloud.

De zoekfunctie kan in ieder mailoverzicht worden geactiveerd door naar beneden te vegen bij het eerste mail-bericht. Met behulp van de algemene 'Vorige-volgende' gesture kun je eenvoudig terugkeren naar een vorige mail, postbus of account. Veeg hiervoor met je vinger van de linkerkant van je scherm naar rechts.

zoekenmail

Wanneer je een e-mail bericht verwijderd of archiveert wordt deze onmiddellijk verwijderd uit je postbus. Wanneer je deze optie per ongeluk hebt uitgevoerd kun je door middel van je iPhone, iPad of iPod Touch te schudden deze handeling weer ongedaan maken.

Een bericht kan snel worden verwijderd vanuit het mail overzicht door te vegen over de mail van rechts naar links. Vervolgens kun je hier de optie 'Prullenmand' selecteren.

mailmeer

Daarnaast vind je hier ook de knop 'Meer' terug, via deze nieuwe knop kun je onmiddellijk vanuit het mailoverzicht een bepaalde actie uitvoeren. Denk hierbij aan het beantwoorden, markeren, verplaatsen en doorsturen van een bericht. Op deze manier is het onnodig om het bericht te nogmaals te openen. Meer nieuwe functies in mail lees je binnenkort hier op appletips.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Qlobster

  21 september 2013 om 21:36

  ik zal wel iets over het hoofd zien maar het lukt me maar niet om wanneer ik in m’n gmail account zit om emails te verwijderen. elke keer staat er archiveer ipv verwijderen.
  Wanneer ik m’n icloud mails bekijk kan ik wel emails verwijderen, heel vreemd allemaal. in IOS6 kon ik wel gewoon gmail emails verwijderen dus het moet gewoon lukken.

 • Hvdg

  22 september 2013 om 0:26

  Open ‘Instellingen’
  • Navigeer naar de optie ‘e-mail, contacten, agenda’s’
  • Selecteer je gmail-account

  Deactiveer hier de optie ‘Archiveer berichten’. Wanneer je nu een e-mail bericht verwijderd in de Mail applicatie in je Gmail-inbox wordt deze onmiddellijk verwijderd en niet meer gearchiveerd.

 • KB

  22 september 2013 om 11:57

  In Mail zie ik bij mijn postbussen niet meer: Alle inkomende, zoals in jouw voorbeeld. Hoe kan ik deze weer toevoegen.

  Ik heb nu alleen: VIP, gemarkeerd, ongelezen, Aan of kopie, Bijlagen, concepten, verstuurd en prullenmand

 • John

  23 september 2013 om 6:41

  Jammer dat ze in de update nog steeds niet hebben meegenomen dat je 1 of meerdere bijlage’s kunt meesturen met een e-mail en dan heb ik het niet over een foto of video maar bv. een pdf of heeft iemand een idee hoe dit wel kan ??

 • Jan

  23 september 2013 om 10:26

  In OS7 worden onze beide gmail imap accounts niet meer goed ge-update. Er is steeds maar één actief, de andere blijft grijs. Pas na afsluiten en weer opstarten van de mail app wisselen de mailboxes van kleur(zwart/grijs) en kan de andere worden gebruikt. Uit arrenmoede nu maar Mailbox geïnstalleerd. Of weet iemand een oplossing?

 • Merley

  24 september 2013 om 11:14

  Weet iemand hoe ik. De software update iOS 7.0 Apple Inc. Van mn Iphone 5 verwijder?

 • Isabel

  24 september 2013 om 17:01

  Sinds iOS7 krijg ik steeds het rode symbooltje van melding nieuwe mail terwijl alles in mijn box gelezen is. Ook wanneer ik alles selecteer en als gelezen markeer, is het rode symbool kortdurend verdwenen maar staat even later weer bij mijn mail. Is dit op te lossen?

 • Corma

  28 september 2013 om 10:11

  Ik kan mijn Google mail niet meer ontvangen en versturen in os7. Wachtwoord en naam zouden onjuist zijn. Iemand daarvoor een oplossing?

 • Laura

  28 september 2013 om 12:51

  Ik ben mijn volledige app safari kwijt op de nieuwe iOS 7!!! Nergens te vinden, ook niet met zoekfunctie. Iemand een idee?

 • Martijn

  29 september 2013 om 21:34

  KB, bij mij hielp de telefoon helemaal afsluiten en weer opstarten. Toen waren de accounts zichtbaar. Zoals bij IOS6.

 • Jan

  4 oktober 2013 om 20:23

  Ik erger me enorm aan de nieuwe zoekfunctie in de mailberichten. Nu heb je slechts 2 keuzemogelijkheden om zoekfunctie te verfijnen “huidige postbus” en “alle postbussen”. Vroeger kon je meerdere selecties maken “afzender”, “onderwerp”, enz
  Zoek dus mogelijkheid om deze selecties opnieuw tot keuzemogelijkheden behoren. Of heeft iemand hiervoor oplossing?

 • Tony

  5 november 2013 om 10:32

  @KB
  “In Mail zie ik bij mijn postbussen niet meer: Alle inkomende, zoals in jouw voorbeeld. Hoe kan ik deze weer toevoegen.

  Ik heb nu alleen: VIP, gemarkeerd, ongelezen, Aan of kopie, Bijlagen, concepten, verstuurd en prullenmand”

  Druk op het appje van Mail; druk rechtsboven op “Wijzig” en zet weer een vinkje voor “Alle inkomende”.

 • Roelof

  19 november 2013 om 15:38

  Ik weet niet op welke planeet de auteur van dit stukje komt. Maar hier een bericht van aarde.
  De zoekfunctie heeft een enorme stap terug gezet t.o.v. IOS7.
  Ik ben het helemaal eens met Jan die zich enorm ergert aan de beperkte zoekfunctie.
  Helaas zal ik op zoek gaan naar een andrere mailapp, waarin je veel verfijnder kan zoeken (op afzender, op onderwerpregel, per postbus,
  Misschien dat appel iets dat goed is gewoon goed houden?

 • Eric

  19 november 2013 om 15:44

  Misschien moeten jullie een beetje verder kijken dan jullie, in dit geval, vinger lang is. Je kunt vrij eenvoudig zoeken op afzender door gewoon de naam in te voeren, per postbus kun je zoeken door eerst de desbetreffende postbus te openen en vervolgens te zoeken. Selecteer dan bij de zoekresultaten (veeg omlaag) de optie ‘In huidige postbus’. Per onderwerp kan er ook worden gezocht. De nieuwe zoekfunctie is echt wel een stap vooruit, kun kunt eindelijk beter zoeken in je archief en wordt beter weergegeven.

 • Helene

  27 november 2013 om 9:12

  Ik ben geregeld de zoekfunctie ‘kwijt’ in mijn email. De ene keer verschijnt ie keurig boven mijn mappen, de andere keer laat ie het geheel afweten. Vegen, schudden etc niets helpt. Heeft iemand een tip? Het is behoorlijk vervelend nl.

 • Rain

  17 oktober 2014 om 19:51

  Mijn mail staat plots op 22765. Hij haalt voortdurend oude mails binnen,heb vanalles geprobeerd,telenet verwijderd ipad volledig dubbel uitgezet,niks helpt.
  Heb allerlei problemen sinds het updaten

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!