21 september 2013

iOS 7iOS 7: Safari eerste indrukken en wijzigingen

Safari logo 7 retinaWanneer je Safari opent onder iOS 7 vallen je gelijk een aantal dingen op. Zo heeft Apple afstand gedaan van de zoekbalk en heeft deze zoals in OS X Mountain Lion samengevoegd met de adresbalk. Vanaf nu kun je dus onmiddellijk vanuit de adresbalk een zoekopdracht of webpagina invoeren.

Wanneer je bladwijzers synchroniseert via iCloud met OS X en andere iOS apparaten zal je merken dat bij een nieuwe pagina de bladwijzerbalk wordt weergegeven in deze pagina. Van hieruit heb je onmiddellijk toegang tot de verschillende bladwijzers die zich in deze balk en mappen bevinden.

zoekbalk

Zodra je een webpagina hebt geopend en naar beneden begint te srollen zal je merken dat de adres- en navigatiebalk verdwijnen, hierdoor krijg je een schermvullende weergave van de webpagina. Je kunt de adres- en navigatiebalk opnieuw benaderen door helemaal naar boven te scrollen, te tappen op de klok of een lege plek op de webpagina.

tabbladen-schermvul

Via de navigatiebalk kun je tappen op de 'tabbladen' knop (te herkennen aan de twee samengevoegde vierkanten), hier kun je de openstaande webpagina's bekijken. Dit overzicht is uiteraard nieuw en heeft een leuk '3D' effect. Met behulp van de plus-knop kun je een nieuwe pagina openen.

Een tabblad kun je verwijderen door op de X te tappen of weg te vegen met behulp van een swipe-beweging naar links of rechts. Uiteraard zijn er meerdere nieuwigheden in Safari, deze bespreken we de komende dagen hier op appletips.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Maarten

  21 september 2013 om 13:50

  Vraagje mbt de schermvullende weergave. Werkt dit in IOS 7 niet op de ipad?
  Groetjes & BVD

  Maarten

 • Henk

  15 januari 2014 om 18:57

  Voorheen kon ik bij het selecteren van de URL in de adresbalk 1 x tippen en de cursor kwam aan het einde van url. Helaas nu niet meer. Is er een mogelijkheid dat deze optie weer actief is?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!