Menu

17 juli 2014

iOS 7iOS 7: Meldingen per gedeelde fotostream uitschakelen

foto's logo 7 retinaFoto’s maken met je iPhone, iPod Touch en zelfs je iPad is erg eenvoudig en geeft prachtige resultaten. Om achteraf al je foto’s te delen met vrienden kun je kiezen voor verschillende sociale media, maar ook voor een gedeelde fotostream. Om deze functie te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een iCloud (Apple ID).

Selecteer alle foto’s die je wilt delen en tap op de deel-knop en kies iCloud om een gedeelde fotostream aan te maken of foto’s te verplaatsen naar een bestaande. Nodig vrienden, familieleden, kennissen uit en deze kun dan onmiddellijk alle foto’s bekijken. Naast bekijken kunnen mensen ook reacties achterlaten een een foto ‘leuk’ vinden. Bij elke reactie krijg je een melding in het berichtencentrum, wil je dit liever niet dan kun je dit uitschakelen met behulp van onderstaande stappen:

• Open de Foto applicatie
• Navigeer naar het tabblad ‘Gedeeld’
• Tap op streams om alle gedeelde fotostreams te bekijken

gedeelde fotostream meldingen

Tap op de stream waarvan je de meldingen wil uitschakelen en selecteer in het album de optie ‘Personen’ onderaan in de navigatiebalk. Hier kun je de optie ‘Berichtgeving’ uitschakelen voor deze fotostream. Dit wil zeggen dat meldingen voor deze fotostream niet meer worden gepushed of geplaatst in het berichtencentrum, andere gedeelde fotostreams worden wel nog gepushed tenzij je dit ook uitschakelt. Liever alles in één keer uitschakelen? Ga dan naar Instellingen ▸ Berichtencentrum ▸ Foto’s en schakel hier alle opties uit.

Meer over Fotostream kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: