16 juli 2014

iOS 7iOS: Opmerkingen toevoegen aan een iWork document

pages retina iconBinnen Pages, Numbers en Keynote kun je heel simpel een opmerking toevoegen aan het document. Dit is handig als een soort van geheugensteuntje, maar dient ook nog voor een andere functie. Wanneer je een iWork document deelt met een contactpersoon via iCloud dan kun je met behulp van deze opmerkingen kleine boodschappen naar elkaar doorsturen.

Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een tekst wijzigt en dit aan de mede-eigenaars van het document wil meedelen. Opmerkingen kun je toevoegen in de OS X variant van iWork, hoe je dit precies kunt doen lees je hier terug op appletips.

Ook in iOS kun je deze opmerkingen gebruiken en toevoegen, open hiervoor een document in iWork voor iOS (bijvoorbeeld Pages) en navigeer naar de plek waar je de opmerking wil toevoegen.

pagesopmerkingios

Tap gedurende enige momenten op een lege ruimte in het document tot het vergrootglas (grote cirkel) verschijnt. Laat vervolgens los en tap op het rechter driehoek in het pop-up menu. Selecteer hier de optie ‘Opmerking’ en de functie wordt onmiddellijk geactiveerd.

Vervolgens kun je de opmerking neerschrijven en bewaren door op de knop ‘Gereed’ te tappen. Jijzelf en de personen die mee aan het document werken kunnen deze opmerking eenvoudig raadplegen, bekijken en eventueel op reageren door op het gele vakje te tappen. Aan iedere opmerking wordt de persoon of toestel gekoppeld die hem heeft aangemaakt zodat je onmiddellijk weet wie de opmerking heeft neergeschreven. Via de verwijder-knop kun je hem wissen uit het document.

Pages
PagesCategorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  412 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: