27 april 2014

iWork: Opmerkingen toevoegen aan een document

iwork 13Samen met Mavericks heeft Apple ook de gehele iWork op de schop genomen, zo zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd, kunnen we nu ook alle documenten bekijken en bewerken via iCloud.com. Daarnaast kun je een document delen met andere personen en kun je gezamenlijk werken aan dit document.

Hierdoor is het handig als je bijvoorbeeld bij bepaalde stukken tekst of pagina’s een kleine opmerking kunt toevoegen voor andere gebruikers die meewerken aan het document. Volg hiervoor onderstaande stappen om opmerkingen toe te voegen aan een document.

• Open een iWork applicatie
• Open hier een gewenst document
• Markeer een bepaald stuk tekst (of cel in Numbers)
• Klik in de tabblad op de optie ‘Opmerking’
• Of na naar Menubalk ▸ Voeg in ▸ Opmerking

pages-opmerking

Vervolgens verschijnt er een pop-up venster waarin je een opmerking kunt neerschrijven. Achteraf kun je de opmerkingen bekijken door op de gemarkeerde tekst te klikken of op het kleine (gele) vierkantje links in het document (zie foto).

Personen die mee aan het document werken kunnen deze opmerking eenvoudig raadplegen, bekijken en eventueel op reageren. Aan iedere notitie wordt de persoon die hem aan heeft gemaakt gekoppeld zodat je onmiddellijk weet wie de opmerking heeft neergeschreven. Via de verwijder-knop kun je hem wissen uit het document.

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!