Menu

4 februari 2014

iPhoto: Toestemming geven tot plaatsen van foto’s in een gedeelde fotostream

iphotonew-retina-iconMet behulp van fotostream heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van iCloud en een Wi-Fi verbinding worden de foto’s gesynchroniseerd met iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV. Fotostream dient uiteraard worden geactiveerd in de iCloud instellingen van je Apple apparaat.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van een gedeelde fotostream, dit is eigelijk een fotoalbum in iCloud. Net zoals in iOS kun je ook via iPhoto of Aperture een gedeelde fotostream aanmaken en beheren. Hoe je dit precies doet kun je hier terugvinden. Volg onderstaande procedure om andere personen toestemming te geven tot plaatsen van content in een gedeelde fotostream.

• Open iPhoto
• Navigeer in de navigatiekolom naar ‘iCloud’
• Selecteer een gedeelde fotostream

iphoto-contentplaatsen

Klik vervolgens onderaan op de info-knop of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + i. Vervolgens krijg je alle informatie over de gedeelde fotostream, activeer hier de optie ‘Abonnees mogen publiceren’ aan. Op deze manier kun je eenvoudig alle vakantie foto’s delen met je vrienden of vakantiegangers die je daar hebt leren kennen. Iedereen die aangesloten is op de gedeelde fotostream kan hierna foto’s plaatsen in de stream. Dit kan uiteraard via OS X, maar ook via iOS.

Meer over iPhoto kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


    Een reactie toevoegen: