4 februari 2014

iOS 7Touch ID nauwkeuriger maken

Touch_ID_iconTouch ID is een nieuwe functie in iOS 7 waarmee je een iPhone kunt unlocken door middel van de vingerafdruk scanner. De functie is voorlopig alleen nog maar beschikbaar op de iPhone 5s maar in de toekomst zal deze waarschijnlijk verschijnen op alle iDevices.

Touch ID scant je vingerafdruk waarna je iPhone wordt ontgrendeld, je kunt Touch ID ook gebruiken voor aankopen in de iTunes/App Store. Toch is niet iedereen blij met deze functie, zo zijn er vaak foutieve scans en duurt het soms iets langer voordat het Touch ID je vinger herkent. Toch is er één gouden regel: Hoe vaker je Touch ID gebruikt, des te beter hij wordt. Bij iedere scan wordt er namelijk extra informatie toegevoegd aan je Touch ID profiel.

Touch ID wordt nauwkeuriger naarmate er meer scans van je vinger zijn uitgevoerd. Veelvuldig gebruik van de functie is dus aan te raden. Je kunt Touch ID een handje helpen, vanuit het instellingen menu kun je extra scans toevoegen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

touchidaanleren

Open Instellingen en ga naar 'Algemeen’ en selecteer vervolgens ‘Touch ID en toegangscode’. Voer je toegangscode in en open de optie ‘Touch ID’.

Je krijgt nu een overzicht te zien van alle gescande vingers. Plaats vervolgens je vinger op de Touch ID (thuisknop). Je zal merken dat je vingerafdruk wordt uitgelezen en de vinger zal in de lijst kort oplichten. Dit wil zeggen dat de scan wordt toegevoegd aan het profiel van de vinger. Herhaal dit een aantal keren zodat het profiel nauwkeuriger wordt, verplaats je vinger in alle richtingen tijdens het scannen. Herhaal dit zo vaak als je wilt. Je zal merken dat het Touch ID nauwkeuriger wordt en sneller zal reageren naar verloop van tijd.

Meer over Touch ID kun je hier terugvinden.Reacties


 • Maurice

  4 februari 2014 om 19:50

  Touch id is verre van veilig. Dubbelklik op de hometoets in het toegangsscherm en je gaat vanzelf naar het beginscherm… Ben ik de enige?

 • Ruud

  4 februari 2014 om 19:58

  Als je dubbelklikt met een vinger die je hebt opgeslagen met touch-ID dan gaat hij inderdaad naar je homescreen. Gek hè?
  Maar probeer hetzelfde eens met een vinger die niet is opgeslagen? Bij mij blijft hij dan op het toegangsscherm

 • guust konings

  5 februari 2014 om 12:23

  Ik ben der echt blij mee, zou niet meer zonder willen!! Hij werkt al een speer. Na 4 maanden nog steeds perfect

 • sonja

  5 februari 2014 om 20:35

  Goeie tip die dubbelklik . Touch id werkt niet optimaal bij mij .,

 • Esther

  24 april 2014 om 20:59

  Ik heb touch ID ingesteld maar als ik een niet geregistreerde vinger gebruik dan vraagt hij alsnog gewoon om mijn toegangscode. En als ik bij instellingen toegangscode uitzet, is mijn tel helemaal niet beveiligd, ook niet met touch ID… Wat is dan de toegevoegde waarde? Touch ID zou toch moeilijker te kraken zijn dan een cijfercode? Maar ook zonder de juiste vingerafdruk wordt dus gewoon de code gevraagd

 • albertams

  22 januari 2015 om 8:55

  Hier werkt touch ID ook perfect, druk ik met een andere duim of vinger dubbel,
  op de home knop ontgrendeld hij echt niet !
  Alleen bij gebruik van de duim die hij kent, kan idd niet meer zonder ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!