31 januari 2014

OS X: Een gedeelde fotostream aanmaken in iPhoto

iphotonew-retina-iconMet behulp van Fotostream heb je alle recent gemaakte foto’s bij de hand op al je Apple apparaten. Met behulp van een Wi-Fi verbinding en iCloud worden de foto’s gesynchroniseerd met Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV. De optie dient echter wel geactiveerd te zijn in de iCloud instellingen van de apparaten.

Voor OS X doe je dit via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud en vink de optie ‘Foto’s’ aan, vervolgens kun je via de knop ‘geavanceerd’ extra opties (de)activeren.

Zoals in iOS is het in OS X ook vrij eenvoudig om een album aan te maken en deze delen met je vrienden. Hiervoor dien je in het bezit zijn van de iPhoto applicatie versie 9.5 of later. Open deze applicatie en selecteer bij ‘Gedeeld’ de optie ‘iCloud’, hier vind je een overzicht van alle gedeelde fotostream albums.

gedeeldefotostreamiphoto1

Om een nieuwe gedeelde fotostream aan te maken moet je één of meerdere foto’s uit een gebeurtenis of album selecteren en vervolgens te klikken op de deelknop onderaan in de navigatiebalk. Selecteer hier de optie ‘iCloud’, kies in het openspringende pop-up menu een bestaande fotostream of maak een nieuwe aan. Voer een naam in voor de gebeurtenis en eventueel een omschrijving. Mocht je de fotostream willen delen met andere personen dan kun je in het aan-veld de e-mail adressen invullen.

gedeeldefotostreamiphoto2

Activeer de optie ‘Abonnees mogen publiceren’ wanneer je ook andere foto’s wil laten toevoegen aan de gedeelde fotostream. Met behulp van de optie ‘Publieke website’ kun je de gedeelde fotostream openbaar maken en kun je via een url het album online bekijken.

De gedeelde fotostream kun je nu raadplegen bij de optie ‘iCloud’ in de navigatiekolom. Met behulp van een secundaire klik op een gedeelde fotostream of foto binnen de folder kun je deze eenvoudig verwijderen. Uiteraard kun je later altijd extra foto’s toevoegen of verwijderen aan iedere gedeelde fotostream zoals hierboven staat beschreven.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


Een reactie toevoegen: