31 januari 2014

Horizon: Altijd horizontaal filmen

horizonappiconHeel vaak zie je video’s online verschijnen die staand zijn gefilmd, een verschrikking en onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen een staande video filmen die uiteindelijk op een breedbeeldscherm zal worden afgespeeld. Dit fenomeen zie je vaak terug in youtube video’s, filmpjes van sterren op TV, enzovoorts.

Toch is er voor dit probleem een eenvoudige oplossing: je iPhone een kwartslag draaien. Mocht dit niet voldoende zijn, kun je de app ‘Horizon’ downloaden. Deze applicatie zorgt er namelijk voor dat het eindresultaat van je video’s of foto’s altijd horizontaal zijn.

De werking is vrij eenvoudig, wanneer je de applicatie opstart kun je ervoor kiezen staand of horizontaal te filmen (of fotograferen). Wanneer je horizontaal de app gebruikt zal je op de normale wijze filmen en fotograferen.

horizonapp2

Echter schuilt de handigheid van de app in het verticaal gebruik van de app. De applicatie zorgt ervoor dat je ook dan horizontaal filmt, dit kun je herkennen door de horizontale balk in het midden van het scherm. Alles wat hier boven of onder wordt gefilmd wordt uiteindelijk niet meegenomen in de video.

Wanneer je tijdens het filmen je iPhone, iPad of iPod Touch draait naar een andere positie zal de app meedraaien en zal je altijd horizontaal blijven filmen. De gehele werking van de app kun je in onderstaande video bekijken.

Horizon Camera
Horizon CameraCategorie: Photo & Video, Utilities
Ontwikkelaar: Horizon Video Technologies Inc.
iPad & iPhone  4+  26 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over apps kun je hier terugvinden.Reacties


  • Maarten

    1 februari 2014 om 23:12

    Super !!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!