31 januari 2014

OS X Mail: Stuur originele e-mail door

mail icon emailWanneer je een bericht wil doorsturen voegt Mail automatisch de gegevens toe van de oorspronkelijke afzender en wordt de e-mail geminimaliseerd opgesteld onderaan het bericht. Dit is in vele gevallen niet handig en is het ook veel eenvoudiger om een e-mail bericht door te sturen zonder de gegevens van de afzender.

Dit kun je doen via de menuoptie ‘Bericht’ in de menubalk en selecteer hier de optie ‘Stuur door als origineel’. Wanneer je vaak gebruik maakt van deze functie is het interessant om de 'Stuur door als origineel’-knop te installeren in de knoppenbalk van Mail. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open ‘Mail’
• Selecteer in de menubalk de menuoptie ‘Weergave’
• Klik hier op de optie ‘Pas knoppenbalk aan’

stuurorigineeldoor

Zoek vervolgens in het knoppen overzicht naar de knop 'Stuur door als origineel’ en sleep deze naar de knoppenbalk van Mail. Klik op de gereed-knop om de wijziging toe te passen. Wanneer nu een e-mail bericht is geopend kun je op de knop drukken om onmiddellijk het bericht als origineel door te sturen naar een contactpersoon. Je kunt ook gebruik maken van de toetscombinatie Shift⇧ + Cmd⌘ + E om een e-mail bericht door te sturen als origineel.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!