30 januari 2014

MavericksOS X: Gedeelde iWork documenten voorzien van een wachtwoord

iWORK-2013Samen met Mavericks heeft Apple ook de gehele iWork op de schop genomen, zo zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd, kunnen we vanaf nu alle documenten bekijken en bewerken via iCloud.com en kun je een document delen met andere personen. Vorige week hebben alle iWork applicaties een update gekregen met een bijzonder handige en eigenlijk onmisbare functie.

Wanneer je een document deelt krijg je een unieke url die je vervolgens via e-mail, bericht of andere mogelijkheden kunt delen. Via de url kunnen personen toegang krijgen tot het document en het eventueel ook bewerken. Dit was uiteraard niet veilig, want als de URL in verkeerde handen valt kon deze zonder enige moeite het document bekijken en bewerken.

Hier heeft Apple een stokje voor gestoken en is het vanaf iWork 5.1 mogelijk om een wachtwoord toe te kennen aan een gedeeld document. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open een iWork document
• Klik in de menubalk op ‘Deel’
• Selecteer de optie ‘Toon deelinstellingen’
• Klik vervolgens op ‘Voeg wachtwoord toe’

documentbeveiigen1

Vul het gewenste wachtwoord in en eventueel een geheugensteuntje. Via de knop ‘Bewaar in sleutelhanger’ kun je het wachtwoord bewaren in de sleutelhanger zodat deze niet verloren gaat. Zodra je het wachtwoord hebt ingesteld kun je het document via de koppeling delen of via de deelfunctie in iWork. Uiteraard kun je achteraf altijd het wachtwoord wijzigen via Deel ▸ Toon deelinstellingen.

documentbeveiigen2

Wanneer iemand het document via de koppeling benaderd dient deze eerst het wachtwoord in te voeren alvorens het document kan worden bekeken en bewerkt. Alle bewerkingen worden automatisch gesynchroniseerd met het oorspronkelijke document en zijn onmiddellijk actief. Op deze manier kun je met een hele groep mensen werken aan één document.

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


  • Anna

    30 januari 2014 om 21:34

    Vindingrijk iets

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!